Năsui, despre reintroducerea declaraţiei de beneficiar real în lege: Vom încerca să convingem coaliţia să revenim la sistemul care nu chinuie firme cu birocraţie inutilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Năsui FOTO Claudiu Năsui / inquam photos
Claudiu Năsui FOTO Claudiu Năsui / inquam photos

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui a transmis că în şedinşa de coaliţie s-a decis amânarea declaraţiei, însă va discuta cu colegii din coaliţie să se revină la sistemul care s-a aplicat anul trecut şi elimină completarea acestei declaraţii.

„Ieri în şedinţa de coaliţie s-a decis ca declaraţia de beneficiar să fie amânată până la 1 octombrie. Până atunci vom încerca să convingem coaliţia să revenim la sistemul din Austria. Adică sistemul care s-a aplicat şi anul trecut în România, prin legea 108/2020, care nu chinuie sute de mii de firme cu o birocraţie inutilă”, a transmis Claudiu Năsui pe Facebook.

Mnistrul a explicat că declaraţia presupune completarea în fiecare an a unor informaţii pe care statul le are deja.

„Declaraţia de beneficiar real este o declaraţie de aproximativ 10 foi prin care statul ne cere informaţii pe care le are deja. Şi ni-le cere nu numai o dată, ci în fiecare an, chiar dacă nu se schimbă nimic. Reuşisem să eliminăm această declaraţie anul trecut, dar ea a revenit din cauza unui amendament care a fost strecurat pe furiş într-o lege anul acesta”, a explicat ministrul.

Ministrul a anunţat luna trecută că declaraţia de beneficiar a fost reintrodusă prin intermediul unui amendament adoptat de Parlament.

El a acuzat că au fost 277 de amendamente propuse în total, în acelaşi timp. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite