Năsui, despre reintroducerea declaraţiei de beneficiar real în lege: Vom încerca să convingem coaliţia să revenim la sistemul care nu chinuie firme cu birocraţie inutilă

Năsui, despre reintroducerea declaraţiei de beneficiar real în lege: Vom
încerca să convingem coaliţia să revenim la sistemul care nu chinuie firme cu birocraţie inutilă

Claudiu Năsui FOTO Claudiu Năsui / inquam photos

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui a transmis că în şedinşa de coaliţie s-a decis amânarea declaraţiei, însă va discuta cu colegii din coaliţie să se revină la sistemul care s-a aplicat anul trecut şi elimină completarea acestei declaraţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ieri în şedinţa de coaliţie s-a decis ca declaraţia de beneficiar să fie amânată până la 1 octombrie. Până atunci vom încerca să convingem coaliţia să revenim la sistemul din Austria. Adică sistemul care s-a aplicat şi anul trecut în România, prin legea 108/2020, care nu chinuie sute de mii de firme cu o birocraţie inutilă”, a transmis Claudiu Năsui pe Facebook.

Mnistrul a explicat că declaraţia presupune completarea în fiecare an a unor informaţii pe care statul le are deja.

„Declaraţia de beneficiar real este o declaraţie de aproximativ 10 foi prin care statul ne cere informaţii pe care le are deja. Şi ni-le cere nu numai o dată, ci în fiecare an, chiar dacă nu se schimbă nimic. Reuşisem să eliminăm această declaraţie anul trecut, dar ea a revenit din cauza unui amendament care a fost strecurat pe furiş într-o lege anul acesta”, a explicat ministrul.

Ministrul a anunţat luna trecută că declaraţia de beneficiar a fost reintrodusă prin intermediul unui amendament adoptat de Parlament.

El a acuzat că au fost 277 de amendamente propuse în total, în acelaşi timp. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările