Năstase scrie pe blog din închisoare: Obiectivul celor care şi-au dorit "eliminarea mea din societate" nu poate fi atins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase
Adrian Năstase

Fostul premier Adrian Năstase, încarcerat la penitenciarul Jilava, a decis să reînceapă să posteze pe blog, dar şi să continue să publice editoriale în "Jurnalul Naţional".

La 45 de zile de când Înalta Curte s-a pronunţat în dosarul "Trofeul Calităţii", trimiţându-l după gratii pentru doi ani de zile, Adrian Năstase reapare în atenţia publicului, pentru a demonstra că "obiectivul celor care şi-au dorit <<eliminarea mea din societate>> nu poate fi atins, libertatea însemnând şi (sau, poate, în primul rând) o chestiune interioară bazată pe gânduri şi pe sentimente".

Într-o primă postare pe blog după "o comă profundă" fostul premier menţionează: "Am început un nou capitol de viaţă. Nu ştiu dacă Nietzsche avea dreptate când afirma <<ceea ce nu mă omoară mă face mai puternic>>. Ştiu însă că am adăugat multe gânduri la ceea ce credeam despre viaţă, despre familie, despre prieteni, despre politică".

"După o lună şi jumătate, am impresia că m-am trezit dintr-o comă profundă", adaugă Năstase. Totodată, acesta se întreabă "cui i-a folosit condamnarea mea <<emblematică>>?!".

Fostul premier a ţinut să le spună cititorilor săi că "nu voi accepta niciodată <<Noul limbaj>> - cel de care vorbea Orwell - <<Războiul este pace. Libertatea este sclavie. Ignoranţa este Putere. Ceea ce a fost bun este acum rău; ceea ce a fost rău este acum bun>>".

În editorialul din "Jurnalul Naţional", publicat tot astăzi, Năstase spune că a acceptat până la urmă că "ă există o altă voinţă - cea a destinului - mai puternică decât voinţa mea".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite