Năstase, ironic cu protestatarii din faţa Ateneului: Plecaseră de sub podoabele calului lui Carol I. Poate că frigul generează unele dereglări de judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier PSD Adrian Năstase comentează, într-o postare pe blog, ceremonia care a avut loc joi seară la Ateneu pentru marcarea Preşedinţiei române a Consiliului UE, dar şi manifestaţia pro Europa, care a avut loc în faţa Ateneului.

„M-am bucurat că, cel puţin, aparenţele au fost salvate prin participarea preşedintelui Johannis la această manifestare organizată de guvern. Discursurile oficialilor români-corecte, echilibrate. Discursurile preşedinţilor Tusk şi Tarjani - scrise cu suflet, emoţionante. Discursul lui Juncker (obosit şi plictisit) - fad, de cancelarie, fără «touch»", scrie Adrian Năstase.

El spune că a întâlnit şi persoane care încă îşi aduc aminte de contribuţia Guvernului pe care l-a condus la realizarea aderării la UE şi că s-a întreţinut şi cu unii dintre oficialii străini, printre care şi Frans Timmermans, pe care afirmă că l-a cunoscut bine în urmă cu mai mulţi ani.

„După discursuri, au fost prezentate două pelicule video. Una dintre ele evocă, emoţionant, o Românie pe care îţi doreşti să o cunoşti mai bine. Impresionantă prezentatoarea-o tânără de 10 ani", comentează fostul premier. Informaţii vehiculate încă de joi seară susţineau că fetiţa care apare în clip ar fi fiica Ancăi Alexandrescu, fosta sa consilieră şi actual consilier onorific al premierului Dăncilă.

Adrian Năstase se referă şi la protestul desfăşurat simultan cu ceremonia, în apropierea Ateneului, precum şi la mesajul proiectat în timpul evenimentului, „Noi vrem în UE, PSD vrea în Rusia”.

„Când s-a terminat ceremonia, afară ningea. Cei câteva zeci de protestatari plecaseră de sub podoabele calului lui Carol I. Cred că nimeni nu a înţeles mesajul lor proiectat pe Palatul Regal, «Noi vrem în UE, PSD vrea în Rusia». Poate că frigul generează unele dereglări de judecată. Din câte ştiu, suntem în UE. În Rusia nu avem cum să intrăm, chiar dacă am vrea. Formula lui Antonescu a fost conjuncturală. S-ar putea însă că Dacian Ciolos, care i-a vizitat, să le fi spus că PSD a fost determinant în ceea ce priveşte aderarea la UE, iar cei care vor să între şi chiar intră în Rusia sunt unii membri mai puternici ai UE, cu mari interese economice acolo”, comentează ironic fostul premier.

Printre cei care au participat joi seara la protestul pro-Europa s-au numărat filosoful Mihai Şora, pianistul Dan Grigore, scriitorul Nicolae Prelipceanu, istoricul Andrei Oişteanu, regizorul Stere Gulea şi actriţa Oana Pellea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite