Năstase le bate obrazul lui Iohannis şi Orban că nu l-au felicitat de ziua sa. În urmă cu o lună, fostul lider PSD i-a dat în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Adrian Năstase a dezvăluit pe blogul personal că a primit, cu ocazia împlinirii a 70 de ani, o scrisoare de felicitare la premierul Ungariei Viktor Orban, împreună cu o selecţie de vinuri. Acesta a atras apoi atenţia că nu a primit niciun mesaj de felicitare de la Cotroceni sau de la Guvern.

Cu ocazia zilei de naştere, Adrian Năstase a scris pe blogul personal că a primit o scrisoare de felicitare de la premierul Ungariei Viktor Orban, împreună cu o selecţie de vinuri, în timp ce de la autorităţile române nu a primit niciun mesaj.

„Astăzi l-am primit, la solicitarea sa, pe ambasadorul Ungariei la Bucuresti, domnul Botond Zakonyi. Domnul ambasador a dorit să-mi inmâneze o scrisoare de felicitare din partea premierului Viktor Orban, impreună cu o selectie de vinuri din Ungaria, cu ocazia implinirii vârstei de 70 de ani.

Au trecut aproape 20 de ani de la momentul in care l-am intâlnit şi când, în urma demersurilor româneşti a trebuit să modifice Legea statutului. Am avut, de altfel, numeroase controverse dar desfăşurate într-un mod civilizat, ţinând seama de nevoia unui climat de bună-vecinătate.

Gestul său, de a mă felicita cu ocazia aniversării, îl consider un gest de elegantă şi de normalitate.

PS: Să nu mă intrebaţi dacă cineva de la guvernul român actual sau de la Cotroceni mi-a trimis un astfel de mesaj. Concluziile le trageţi singuri…”, scrie Adrian Năstase pe blogul personal.

Cu toate astea, în urmă cu o lună, fostul premier a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti, în care solicită anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis, prin care i-a fost retras Ordinul Naţional „Steaua României", decoraţie primită în 2002 de la Ion Iliescu. Decoraţia i-a fost retrasă după ce Adrian Năstase, cu două condamnări penale la activ, a fost văzut la recepţia de la Palatul Cotroceni pe 1 Decembrie, de Ziua României. Procesul a fost deschis în luna martie împotriva preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Ludovic Orban, dar nu a primit încă un termen de judecată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite