Năstase: „Am fost destul de neinspirat în alegerea unor oameni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier a spus că a avut probleme în a-şi da seama de competenţa şi caracterul guvernanţilor FOTO Arhivă Adevărul
Fostul premier a spus că a avut probleme în a-şi da seama de competenţa şi caracterul guvernanţilor FOTO Arhivă Adevărul

Fostul premier Adrian Năstase a declarat miercuri seară, la Realitatea TV, că a fost destul de neinspirat în alegerea unor oameni cu care a lucrat, deşi, în ansamblu, echipa sa guvernamentală a fost una de profesionişti.

Am fost destul de neinspirat în alegerea unor oameni. În ceea ce priveşte miniştrii, cred că performanta lor a fost deosebită şi cred că a fost una dintre cele mai bune echipe guvernamentale. Dar recunosc, nu am fost foarte inspirat cu unii dintre oamenii mai apropiaţi sau care s-au folosit de relaţia cu mine pentru a crea aparenţa unei autorităţi indirecte, pentru a-şi rezolva diverse probleme şi din nou eu am plătit. (...) Unii dintre ei nu mai erau semnaţi cu numele lor, ci prin relaţia pe care o aveau cu mine. Or, aici cred că a fost o greşeală de-a mea, n-am fost suficient de atent la unele lucruri şi am plătit destul de dur pentru asta”, a afirmat Năstase, la Realitatea TV.

El a adăugat că una dintre explicaţii este aceea că n-a lucrat în administraţie înainte de 1989, iar, când a ajuns la Guvern, a avut o anumită problemă în a identifica atât oameni cu competenţe profesionale, cât şi cu un anumit caracter.

Nu am reuşit întotdeauna să identific persoane pe care eu să le validez şi eram dependent de propuneri pe care mi le găseau alţii, aveam încredere în profesionalismul lor, dar, din păcate, mulţi dintre cei pe care i-am pus chiar în funcţii de conducere s-au dovedit a fi oportunişti, lipsiţi de caracter în relaţia cu mine, în rest şi-au văzut de interesele lor”, a spus fostul premier.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite