Mureşan: Politicienii nu trebuie să prezinte China sau Rusia drept salvatorii neamului. Din Rusia s-au dus mai multe echipamente militare decât medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE şi europarlamentar. FOTO Eduard Enea
Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE şi europarlamentar. FOTO Eduard Enea

Siegfried Mureşan, europarlamentar şi purtător de cuvânt al PPE, susţine că politicienii europeni ar trebui să spună adevărul în ceea ce priveşte echipamentele medicale, fiind subliniat faptul că Rusia sau China şi-au urmat mai degrabă propriile interese.

„În primul rând, politicienii din toate ţările membre ale UE să spună adevărul cu privire la ajutorul pe care l-au primit de la nivel european. Inclusiv politicienii din Italia să spună, să regăsească calea spre adevăr.. Să vorbească despre sprijinul pe care l-au primit de la Uniunea European şi de la ţări membre al UE: milioane de măşti de protecţie, combinezoane gratuite primite de Italia din partea Germaniei, Franţei, Austriei. Pacienţi italieni trataţi şi vindecaţi în spitale din Germania. Acesta e adevărul. Politicienii din UE nu trebuie să prezinte China, Federaţia Rusă sau Cuba drept salvatorii neamului, pentru că am văzut cu toţii că din Rusia în Italia s-au dus mai multe echipamente militare decât echipamente necesare pentru lupta împotriva coronavirus”, a declarat, la Adevărul Live, Siegfried Mureşan. 

De asemenea, liderul liberal a punctat faptul că şi echipamentele de la chinezi au probleme. „Iar o mare parte din testele venite din China au rată de precizie de doar 30%. La 70% dintre pacienţii testaţi şi bolnavi li se spune că sunt sănătoşi, deşi sunt infectaţi. Niciuna din ţările membre ale UE nu trăieşte pe roze. În Germania sunt 150.000 de persoane infectate. Virusul ne-a lovit pe toţi. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite