Mureşan critică negocierile lui Dăncilă pentru postul de comisar european: I-aş recomanda lui Dăncilă o discuţie cu Weber pe componenţa viitoarei Comisii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputatul Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al PPE, a criticat-o pe Viorica Dăncilă pentru faptul că deja a vorbit cu o parte a liderilor europeni despre persoana pe care ar propune-o România pentru funcţia de comisar, cu toate că nu a vorbit cu persoana care are prima şansă să fie preşedintele Comisiei Europene şi nu ţine cont de proceduri.

„Orice «listă» de propuneri de comisari pe care a trimis-o doamna Dăncilă la Bruxelles nu are în acest moment destinatar fiindcă Parlamentul European încă nu a ales noul preşedinte al Comisiei“, a scris eurodeputatul Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al PPE, după ce „Adevărul“ a prezentat în exclusivitate negocierile purtate la Bruxelles de Viorica Dăncilă pentru noul comisar din partea României. 

„Singurul lucru pe care îl poate face doamna Dăncilă este să anticipeze cine va fi viitorul preşedinte al Comisiei Europene. Eu îi dau un indiciu: Partidul Popular European a câştigat alegerile europarlamentare, iar noi am prezentat un candidat pentru această funcţie, pe Manfred Weber. I-aş recomanda doamnei Dăncilă o discuţie cu domnul Weber pe componenţa viitoarei Comisii. Doar că doamna prim-ministru a fost săptămâna aceasta la Bruxelles şi nu a considerat oportun să se întâlnească cu candidatul familiei politice care a câştigat alegerile europarlamentare.  De aceea, cu aceste „listuţe” fără destinatar, mă îndoiesc că actualul guvern va putea negocia un portofoliu bun pentru România“, a continuat Mureşan, cel care deţine şi funcţia de purtător de cuvânt al PPE.

În discuţiile purtate cu liderii europeni, premierul a negociat pentru România funcţia de comisar european pentru Transporturi. Favorit pentru nominalizare ar fi Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Alte portofolii europene luate în calcul de Guvern sunt Politica Regională şi Agenda Digitală, cu două nume-surpriză: Mircea Geoană şi Victor Negrescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite