Munteanu, despre ONG-urile care i-au cerut retragerea: „Nişte indivizi care primesc bănuţi. Nu le e ruşine?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu, a criticat, vineri, organizaţiile non-guvernamentale care au cerut PNL retragerea sa din cursa electorală, el afirmând că ”vin trei indivizi care primesc nişte bănuţi de nu ştiu unde şi sunt nemulţumiţi că nişte bugete acum o să dispară şi spun că vorbesc în numele Bucureştiului”. Pe Marian Munteanu îl ”amuză” criticile societăţii civile.

”Tot sunteţi cu netul, puneţi mâna şi citaţi netul şi vedeţi ce declarau congresmeni americani. Pentru că asta am făcut, să duc ţara asta în UE şi în NATO şi vin trei indivizi care primesc nişte bănuţi de nu ştiu unde şi sunt nemulţumiţi că nişte bugete acum o să dispară şi ei spun că vorbesc în numele Bucureştiului. Nu le e ruşine puţin?”, a comentat Munteanu.

Marian Munteanu a afirmat că sunt multe ONG-uri care îl susţin. ”Îmi dau seama că valul de reacţii din partea unui anumit segment al societăţii civile, reprezentat de vreo 20-30 de ONG-uri foarte active şi foarte bine finanţate, a creat un oarecare cutremur local, în zonele internetului. Sper să nu vă demobilizeze acest lucru”, a spus Munteanu.

El a spus că, personal, nu îl demobilizează acest atac din partea societăţii civile, ci îl amuză, pentru că se vehiculează prostii. ”Indică o spaimă, spaima că oamenii îşi dau seama că este foarte probabil ca PNL, în această formulă, să câştige tot, toate sectoarele, Primăria Generală. Cred că oamenii vor înţelege, mai clar, cât de mizerabile sunt anumite zone în care, în pofta de a obţine anumite beneficii, şi îi imaginează că ei reprezintă totul în ţara asta şi că reprezintă tot şi cuvântul lor”, a afirmat candidatul PNL.

Marian Munteanu a declarat că este ”un om independent, un candidat independent pe listele PNL”. ”Ceea ce vreau să ştiţi cu siguranţă este că sunt un om loial şi corect, şi că, prin venirea mea, nimic din gândirea, logica şi activitatea PNL nu vor fi modificate, ci voi încerca să aduc un spor la această organizaţie puternică”,  a spus Munteanu, care a făcut aceste declaraţii la sediul PNL Sector 1, unde a semnat adeziunea la partid.

Grupul pentru Dialog Social (GDS) consideră că, prin susţinerea candidaturii lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, PNL compromite valorile fundamentale ale liberalismului şi afectează imaginea României, asumându-şi politicile extremismului.

Vineri, pe lângă adeziunea la PNL, Marian Munteanu a semnat şi declaraţia de integritate. Referitor la faptul că în această declaraţie se precizează că semnatarul nu a făcut declaraţii antisemite, Munteanu a răspuns: ”Eu nu am făcut declaraţii antisemite, dimpotrivă. Eu am condamnat întotdeauna orice atitudine extremistă, nu mai spun antisemitism, orice formă xenofobă. Eu sunt un om profund paşnic, profund iubitor de oameni şi am fost pe poziţii non-violente cred că dintotdeauna”.

”Gândiţi-vă că sunt dintr-o familie care a stat în lagăre de concentrare. Eu înţeleg cel mai bine ce înseamnă să fii târât într-un lagăr din cauza calităţii tale etnice. În Basarabia, de unde este familia mea, peste 100.000 de oameni, între care şi bunicul meu, au fost arestaţi, puşi în trenuri, duşi în Siberia. Bunicul a stat 16 ani şi a murit acolo. Eu înţeleg cel mai bine tragedia Holocaustului, pentru că eu însumi, ca familie, am fost afectat de ceva asemănător. Nu numai că nu este vorba de a nega, ci dimpotrivă, mie mi se par lucruri odioase, abominabile şi trebuie frânte şi oprite orice situaţii care ar putea vreodată genera asemenea fenomene”, a afirmat el.

Joi, mai multe organizaţii neguvernamentale, între care Institutul de Politici Publice (IPP), Societatea Academică Română (SAR), Romani Criss şi ACCEPT, au dat publicităţii un ”Apel pentru democraţie şi valori europene”, în care cer PNL retragerea candidaturii lui Marian Munteanu pentru Primăria Capitalei.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite