MRU şi Udrea, în război pe blogurile „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea şi Mihai Răzvan Ungureanu s-au gratulat reciproc pe blogurile găzduite de „Adevărul“ FOTO Mediafax
Elena Udrea şi Mihai Răzvan Ungureanu s-au gratulat reciproc pe blogurile găzduite de „Adevărul“ FOTO Mediafax

Războiul politic dintre Mihai Răzvan Ungureanu şi Elena Udrea s-a mutat, la sfârşitul săptămânii trecute, pe platforma de bloguri „Adevărul“, unde protagoniştii au creionat în culori sumbre tabloul carierei politice a celuilalt

Liderul Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a publicat, vineri seară, pe platforma de bloguri „Adevărul“, o scrisoare deschisă adresată preşedintelui PMP, Elena Udrea. MRU şi-a explicat gestul, invocând atacurile frecvente ale liderului PMP la adresa sa. „Nu sunt înclinat spre certuri politice, mai ales când vine vorba de dreapta, spre deosebire de dumneavoastră. Dar cum nu sunt prima oară ţinta unor astfel de declaraţii, cred că e un moment potrivit pentru un răspuns “, şi-a început MRU lunga scrisoare către Udrea. 

Replica liderului PMP a venit la mai puţin de 24 de ore. Oarecum surprinsă de gestul lui MRU, Udrea i-a transmis acestuia, tot printr-o scrisoare deschisă, găzduită tot de„Despre oportunism, aroganţă şi alţi demoni“, că afirmaţiile la adresa sa sunt „nedrepte, pe alocuri mincinoase, şi izvorâte din frustrări personale uriaşe acumulate în ultimii doi ani“. În plus, Udrea susţine că prin aceste atacuri MRU plăteşte, de fapt, preţul necesar pentru a fi inclus în proiectul de fuziune al PDL cu PNL. 

Cele două scrisori cuprind o înşiruire de reproşuri pe care cei doi lideri de dreapta, cândva colegi de partid, şi le-au aruncat fără menajamente. Ambii lideri au ţinut să sublinieze că scrisorile nu reprezintă un atac la persoană.

Teoria trădării lui Băsescu

Ungureanu susţine că de-a lungul timpului liderului PMP i-au lipsit prietenii adevăraţi, care să-i atragă atenţia asupra greşelilor şi a dat exemplu folosirea frecventă de către Udrea a teoriei trădării lui Traian Băsescu. 

„Vă citez: «În politică contează caracterul, să te întorci împotriva celui care ţi-a dat ce ţi-a dat». E o temă veche şi nu e prima dată când o aruncaţi pe piaţă. De altfel, nu sunt singurul beneficiar al acestui gen de reproşuri. Cum nu vă place cineva, cum apare teoria trădării“, i-a reproşat MRU lui Udrea. În continuare, fostul prim-ministru a făcut o radiografie a funcţiilor pe care le-a deţinut, de la cea de ministru şi apoi şef SIE până la cea de prim-ministru, şi a subliniat că există lucruri pentru care ar trebui să-i mulţumească şefului statului, dar că acestea îl privesc personal.

În scrisoarea sa, Elena Udrea a accentuat ideea că, deşi şeful statului l-a numit pe MRU în toate funcţiile, oportunismul a jucat un rol determinant în plecarea liderului Forţa Civică de lângă preşedinte, chiar în zilele suspendării, din iulie 2012. Udrea i-a mai reproşat lui MRU că l-a atacat pe preşedinte ori de câte ori vreun consultant l-a atenţionat că „asocierea cu Traian Băsescu nu mai este profitabilă“.

Lista de trădători

De asemenea, MRU i-a reproşat Elenei Udrea şi faptul că toţi cei care au muncit din greu pentru „regimul Băsescu“ se află pe lista ei de trădători. „Înţeleg că vă place să vi se ploconească oamenii, iar cei care nu o fac sunt trădători. În cazul acesta, sunt onorat să mă aflu pe lista trădătorilor. Nu găsesc nici un motiv de ruşine în a mă afla pe aceeaşi listă cu oameni precum Monica Macovei, Teodor Baconschi sau pedeliştii care nu v-au votat la conducerea partidului“, i-a mai transmis MRU lui Udrea. 

Liderul Forţa Civică s-a arătat deranjat şi de faptul că Udrea a criticat scorul slab obţinut de Forţa Civică la europarlamentare, explicându-i că prezenţa sa pe lista de candidaţi nu a fost întâmplătoare: „Eu cel puţin îmi asum cei 2,6% la modul cel mai personal. Şi dacă suntem la ora comparaţiilor, vă întreb, e valabil şi în cazul dumneavoastră?“. Udrea i-a replicat că nu este în măsură să vorbească despre scorul obţinut de PMP în 25 mai (n.r.- 6,2%), deoarece a eşuat lamentabil la europarlamentare, în ciuda faptului că, mult timp, a fost văzut ca „şansa dreptei“, aluzie la ambiţiile de prezidenţiabil ale lui MRU. 

„Certificate de băsism“

În încheierea scrisorii sale, fostul director SIE îi atrage atenţia liderului PMP că, deşi se prezintă drept „singura depozitară a moştenirii politice a lui Traian Băsescu“, iar acest statut o face să creadă că „are dreptul să împartă «certificate de băsism dreptei»“, nu în aceste lucruri rezidă progresele care s-au făcut în România în ultimii zece ani. Udrea i-a replicat sec. „Vă asigur că eu nu împart certificate de băsism în stânga şi-n dreapta, deşi mărturisesc că m-aş bucura dacă ar fi mai mulţi cei care ar continua să se declare băsişti şi acum când preşedintele este la finalul celor două mandate la Cotroceni“, a conchis Elena Udrea.

Vă atrag atenţia că sunteţi printre artizanii distrugerii dreptei. E o strategie cel puţin incorectă pentru că e dedicată unui singur scop: supravieţuirea dumneavoastră în politică după decembrie 2014 Mihai Răzvan Ungureanu, liderul FC
Aceeaşi aroganţă deja caracteristică reprezintă unul dintre motivele pentru care formaţiunile din Opoziţie sunt atât de divizate Elena Udrea, liderul PMP

MRU, comparaţie între Dan Voiculescu şi Elena Udrea

Liderul Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a revenit, diminică, tot pe blogul său de pe „Adevărul“, cu un nou atac acid la adresa Elenei Udrea. În textul postat, MRU a comparat-o pe Elena Udrea cu preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, care, în aceste zile, ar putea afla sentinţa în dosarul ICA, în care este acuzat de fapte de corupţie. Fostul şef SIE susţine că piaţa mediatică a fost invadată de breaking news-uri, în care protagoniştii sunt numai Elena Udrea şi Dan Voiculescu. 

„Amândoi cred că scopul scuză mijloacele“

Mihai Răzvan Ungureanu susţine că Elena Udrea este „la fel de pricepută“ ca Dan Voiculescu, aluzie de expunerea mediatică excesivă a liderului PMP. „ La fel de pricepută ca Dan Voiculescu în a construi ştiri din nimic, cu acelaşi simţ al afacerii şi al identificării profitului, cu aceeaşi clinică dorinţă de a fi în centrul atenţiei. Amândoi cred că imaginea e totul şi că scopul scuză mijloacele“, a precizat MRU, pe blog.

În opinia lui Ungureanu, atât Elena Udrea, cât şi Dan Voiculescu au motive serioase să-i mulţumească lui Traian Băsescu şi aduce câteva argumente. „Primul nu ar fi existat în conştiinţa publică fără ura pe care i-a purtat-o ani de zile. (…)De partea cealaltă, doamna Udrea şi-a imaginat că poartă cămaşa rezistenţei şi a ieşit, chipurile singură, în calea tăvălugului. S-a asigurat că nu mai e nimeni pe lângă ea în cadrele televiziunilor. Amândoi înţeleg valoarea unui breaking news şi faptul că e important ca nimeni să nu te incomodeze când faci declaraţii“, mai precizează MRU.

Fostul şef SIE le cere cititorilor să-şi imagineze cum ar fi fost mandatul lui Traian Băsescu fără Elena Udrea şi Dan Voiculescu, subliniind că cei doi se merită unul pe celălalt.

„Doamna Udrea apără statul de drept la fel de mult pe cât apără domnul Voiculescu libertatea presei. Ambele sunt scenete montate pentru telespectatori. Concret, ambii îşi subordonează toate subiectele propriei dorinţe de a se vedea la televizor. Ce-i drept, se merită unul pe altul. Am ajuns să trăim în lumea lor!“, a încheiat MRU.  

image
image

Toate materialele semnate de Elena Udrea şi de Mihai-Răzvan Ungureanu, publicate pe plaforma de bloguri adevarul.ro.

Pe aceeaşi temă:

Scrisoare deschisă adresată doamnei Elena Udrea

Despre oportunism, aroganţă şi alţi demoni. Scrisoare către MRU

Un duet pentru neliniştea noastră

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite