MRU: De azi sunt în campanie pentru prezidenţiale. Un tandem cu Cristian Diaconescu sună bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a lansat astăzi în campania pentru prezidenţiale, deşi aceasta nu a început în mod legal, şi spune că un tandem cu fostul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu „sună bine“.

„Candidatura mea la prezidenţiale rămâne în picioare, este foarte fermă. Începând de azi sunt în campania pentru prezidenţiale. Un tandem Ungureanu - Diaconescu sună bine. Cum sună bine şi un Papahagi în fruntea PMP. Nu scot din calcul nici tandemul Ungureanu - Iohannis”, a afirmat liderul Forţei Civice.

Ungureanu spune că PNL şi PDL au greşit când au decis să izoleze partidele mai mici în noul proiect. „Coagularea nu se face dintr-un punct, trebuie generozitate şi relaxare politică. O uniune a forţelor de dreapta o vedem mult mai bine. Nu există vot de dreapta care să fie aruncat la coş. Cele zece puncte se pot lua de la Forţa Civică, PMP şi independenţi. Succesul în toamnă nu poate fi dat doar de două partide mari. Salutăm intenţia de fuziune PNL-PDL, dar când trasezi graniţe faţă de alte partide faci paşi greşiţi. Trebuie mult tact şi viziune“, a mai spus Ungureanu.

Totodată, fostul premier nu priveşte cu ochii buni ultimele declaraţii ale liderului PNL, Klaus Iohannis. „Iohannis spunea recent, erijându-se în şef informal PNL-PDL că fuziunea cu alte partide mai mici s-ar putea face după prezidenţiale. Nu ştiu dacă a avut mandat PNL. Îl rog să tratăm cu calm toate sensibilităţile din zona de dreapta. Există tentatţia celui care vine de la primăria Sibiu să creadă că lume cade la picioare imediat. Nu e chiar aşa“, a afirmat Ungureanu.

După eşecul partidului pe care îl conduce la alegerile europarlamentare, fostul prim-ministru a avut o discuţie cu Crin Antonescu, preşedintele interimar al PNL, despre renunţarea la orgolii şi unitatea partidelor de dreapta. „Eu l-am sunat pe dl Antonescu. Mă bucur că a găsit timpul să vorbim, gândul fiind cum depăşim etapa de azi, cum reparăm trecutul, ce ar trebui să construim şi ce intră în această construcţie. Nu putem trece cu privirea peste ce s-a petrecut în 2012, peste episoadele guvernării comune cu PSD. Dar lăsăm trecutul şi ne uităm spre viitor. Nu e simplu“, a spus MRU, la Adevărul Live.

Lucrurile în PNL s-au schimbat între timp, Crin Antonescu a renunţat la interimatul de la PNL, iar conducerea PNL este asigurată, cel puţin, până la Congres de către Klaus Iohannis, care lasă la urmă negocierile cu partidele mai mici.

Citeşte şi:

UPDATE Klaus Iohannis a anunţat că va candida pentru şefia PNL. Antonescu: „Nu mai candidez. Eu pot fi orice.

Mai puţin Papă sau preşedintele SUA“

Liderii PNL şi PDL se întâlnesc astăzi, de la ora 17.00, pentru a purta primele discuţii privind proiectul de unificare a dreptei. În cadrul Delegaţiei Permanente a PNL, Klaus Iohannis a anunţat că va candida la şefia partidului. În cursă, alături de primarul Sibiului, va intra şi senatorul PNL Ioan Ghişe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite