Moţiunea privind demiterea ministrului Culturii, respinsă de Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Ivaşcu rămâne ministrul Culturii şi principalul responsabil pentru celebrarea Centenarului. Foto: Inquam
George Ivaşcu rămâne ministrul Culturii şi principalul responsabil pentru celebrarea Centenarului. Foto: Inquam

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă iniţiată de partidele de opoziţie împotriva ministrului Culturii, George Ivaşcu, cu 159 de voturi „împotrivă”, 94 de voturi „pentru” şi 7 abţineri. Moţiunea intitulată „PSD calcă în picioare cea mai mare sărbătoare a românilor de pretutindeni - Centenarul Marii Uniri" a fost dezbătută marţi în plen.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Culturii, George Ivaşcu, şi semnată de 108 parlamentari ai grupurilor PNL, USR şi PMP, a fost respinsă miercuri de Camera Deputaţilor cu 159 de voturi „împotrivă”, 94 de voturi „pentru” şi 7 abţineri.

Deputaţii semnatari şi-au arătat marţi, în timpul dezbaterii,  „îngrijorarea produndă” cu privire la „incapacitatea” ministrului Culturii, George Ivaşcu, de a manageria evenimentele şi proiectele pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri.

„Prezenta moţiune este despre trezirea la realitate, în ultimul ceas, a ministrului Culturii şi a guvernanţilor actuali să facă ceva pentru ca românii să poată celebra Centenarul Marii Uniri aşa cum se cuvine. (...) În acest context, deputaţii opoziţiei consideră necesară o dezbatere publică având ca temă găsirea de soluţii pentru reconsiderarea unui plan naţional dedicat Centenarului Marii Uniri”, se arată în textul moţiunii.

Aceştia au mai spus că acţiunile şi declaraţiile ministrului Culturii au demonstrat „incoerenţa actului de guvernare” privind Centenarul şi acuză lipsa de transparenţă a ministerului, blocajul instituţional, lipsa dialogului cu Parlamentul şi a strategiei de dezvoltare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite