„Moţiunea Cataramă“, prilej de atacuri politice între liderii PNL

„Moţiunea Cataramă“,
prilej de atacuri politice între liderii PNL

Liberalul Cătălin Predoiu. FOTO David Muntean

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a reacţionat, după ce conducerea PNL Bucureşti nu a adoptat rezoluţia organizaţiei sectorului 2, prin care Viorel Cataramă propunea privatizarea spitalelor şi a învăţământului superior deoarece unele propuneri ar fi „cam extreme“. Predoiu a subliniat că „încep clarificările ideologice în PNL“ şi e nevoie de o confruntare de idei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„PNL sector 2 a pus în circulaţie o rezoluţie conţinând măsuri îndrăzneşe şi cu adevărat de centru dreapta precum privatizarea sistemului sanitar şi educaţional, reforma radicală a sistemului de ajutoare sociale. PNL Bucureşti a ezitat să şi-o asume, propunând în schimb «o dezbatere». Aceasta confirmă că în PNL sunt curente de centru dreapta, dar şi de centru stânga. Competiţia internă le va scoate la iveală. Platitudinile de genul «să ţinem partidul unit» trebuie înlocuite cu o confruntare adevărată de idei", scrie prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu pe pagina de Facebook.

Predoiu  mai spune că în PNL este nevoie de o organizare care să permită reprezentarea echitabilă a curentelor. „Probabil că cea mai sigură cale pentru a menţine partidul unit este organizarea lui prin statut pe baza de curente ideologice, de facţiuni de centru drepta, conservator populare, liberale de centru sau chiar centru stanga. Altfel, o structură piramidală rigidă nu poate asigura cuprinderea şi reprezentarea echitabilă a tuturor curentelor. Dealtfel, după cum arată un recent studiu publicat de Martens Centre (apropiat PPE), structura piramidală rigidă a partidelor e depăşită şi trebuie înlocuită cu organizări mai flexibile", mai scrie Predoiu.

Ce a propus Viorel Cataramă

Prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă, a propus, sâmbătă, privatizarea spitalelor şi a învăţământului superior, afirmând că nu e normal ca românii să plătească, timp de şase ani, studiile unui viitor medic, care să plece imediat în străinătate.

„Propunerea noastră este de privatizare integrală a învăţământului superior în România, să nu mai existe niciun fel de învăţământ superior subvenţionat. De ce trebuie să plătim noi din banii noştri studiile unui viitor medic timp de şase ani, ca să plece imediat în străinătate. Deci tot învăţământul superior ar trebui privatizat, inclusiv parţial învăţământul mediu şi învăţământul primar. În domeniul sănătăţii, degeaba facem 3500 de euro salariul medicilor, dacă, în continuare, la o operaţie se folosesc de o sută de ori mai multe tampoane decât sunt necesare, dacă se cumpără utilaje sau aparate de 10 milioane de euro care stau nefolosite”, a spus, în timpul şedinţei în care este aleasă conducerea filialei PNL Bucureşti, prim-vicepreşedintele PNL sector 2, Viorel Cataramă. Liberalul a precizat că propune privatizarea tuturor spitalelor, cu excepţia situaţiilor de urgenţă.

Cristian Buşoi, singurul candidat la şefia filialei PNL Bucureşti, a ţinut să precizeze că discursul lui Viorel Cataramă nu este un document asumat de organizaţia din Capitală a PNL şi că o parte din temele prevăzute în „Moţiunea cataramă“ ar fi „cam extreme“. Cu toate acestea, Buşoi a punctat că ar fi de acord cu anumite măsuri din moţiunea prezentată de Cataramă, cum e votul electronic.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările