Moşteanu anunţă că USR PLUS va depune o altă moţiune, dacă CCR decide că e neconstituţională procedura depunerii primei moţiuni de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionut Mosteanu FOTO Inquam Photos
Ionut Mosteanu FOTO Inquam Photos

Liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu anunţă că partidul său va depune o altă moţiune de cenzură în cazul în care CCR va admite sesizarea făcută de premierul Cîţu cu privire la moţiunea de cenzură USR -AUR.

Întrebat ce va face partidul său dacă CCR va considera neconstituţională procedura depunerii moţiunii de cenzură pe care USR PLUS a depus-o în Parlament alături de AUR, liderul deputaţilor a răspuns: „Depunem imediat încă una”, a explicat Ionuţ Moşteanu, întrebat luni la Parlament ce va face USR PLUS, dacă CCR va decide că e neconstituţionaşă procedura depunerii moţiunii de cenzură.

„Avem o moţiune, din punctul nostru de vedere este o moţiune validă. Vom aştepta decizia CCR, vom avea o discuţie şi în grupul parlamentar, şi în Biroul Naţional, însă vom merge în aceeaşi direcţie, în a-l da jos cât mai repede de la Palatul Victoria pe Florin Cîţu, pentru că în momentul ăsta fiecare zi pierdută e o zi pierdută pentru România. România trebuie guvernată, urmează o iarnă complicată, cu creşteri de preţuri la energie şi dacă vom avea o iarnă foarte grea, va fi îngrozitor pentru mulţi români. E nevoie să fie un Guvern cu o susţinere solidă şi trebuie clarificată această susţinere cât mai repede”, a mai explicat Moşteanu. 

În ceea ce priveşte funcţia de preşedinte a Camerei Deputaţilor, care ar urma să rămână liberă după demisia lui Ludovic Orban, Moşteanu afirmă că „în momentul ăsta nu este clar care mai este majoritatea, care mai este Puterea, care este opoziţia. Preşedintele va fi ales de o nouă majoritate, o să vedem, dacă premierul continuă această prietenie cu PSD, foarte probabil va fi o monedă de schimb pentru Marcel Ciolacu, pentru a-i asigura voturile de supravieţuire în continuare”, a conchis el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite