Morala? Marfă deficitară la PSD şi ALDE!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am văzut-o săptămâna trecută la TVR 1 pe doamna Norica Nicolai. Invitată la rubrica „Tema zilei” din „Telejurnal” şi, ce să vezi?, ca prin minune, chiar şi binişor spălată pe cap.

Cine este doamna Nicolai? O fostă şi destoinică procuroare comunistă, notoriu traseist politic, din 1990 încoace, după cum au bătut vânturile şi i-a fost ei mai bine, a fost ba ţărăniştă, ba liberală, iar acum este aldistă. Fosta tovarăşa Norica, devenită doamnă (vorba vine!) şi-a câştigat celebritatea în clipa în care una dintre nepoatele domniei-sale a fost prinsă în Parlamentul României votând cu non-şalanţă în locul mătuşii.

Nu ştiu câte limbi străine cunoaşte d-na Norica, însă de vreo câţiva ani buni încoace cetăţeana cu pricina îşi rotunjeşte binişor conturile bancare graţie banilor câştigaţi de la Strasbourg şi Bruxelles unde pozează în europarlamentar. D-na Nicolai se pregăteşte de campania electorală şi de reînnoirea mandatului fiindcă, drept recompensă pentru slugărnicia arătată d-lui Călin Popescu-Tăriceanu, deţine numărul 1 pe lista de candidaţi ai partidului.

La sfârşitul intervenţiei domniei-sale de la TVR 1, doamna Norica Nicolai s-a lansat într-o avântată pledoarie în favoarea respectării legii. Nu se poate, a spus cu convingere şi voce de mezzosoprană invitata d-lui Radu Andrei Tudor, ca legea să nu fie respectată. Ca toată lumea să facă ceea ce doreşte. Să aplice legea bunului plac. Aşa cum, şi aici intervine comentariul meu, fac şefii coaliţiei PSD-ALDE, adică domnii Liviu Nicolae Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

Domnul Dragnea este condamnat în afacerea Referendumul. Mai are o condamnare în primă instanţă în ceea ce presa numeşte “dosarul Bombonica”. Numai că evită confruntarea cu legea, fuge de dreapta judecată, inventează pretexte, ba lipsind de la proces simulând că ar avea atroce dureri la şira spinării, ba poruncindu-i valetului domniei-sale, dl. Florin Iordache, să sesizeze Curtea Constituţională în privinţa lipsei completurile specializate, punând la zid şi dorind să decredibilizeze astfel nu doar ÎCCJ, ci însăşi ideea de justiţie din România.

 La Curtea Constituţională sluguţele PSD, adică Dornenii şi Ceauşeşti travestiţi în Lăzăroiu, se dau de ceasul morţii să îşi salveze stăpânul, tot amână formularea unei decizii, sunt angajate într-o luptă corp la corp cu componenţii cinstiţi ai Curţii care îşi fac corect datoria, în vreme ce avocaţii d-lui Dragnea speră să amâne pronunţarea sentinţei în „afacerea Bombonica” până când CCR îi va face voia fostului repetent al Politehnicii bucureştene dovedind că articolul din Constituţia României care pretinde că nimeni nu ar fi mai presus de lege nu face nici cât o para chioară.

Dl. Călin Popescu-Tăriceanu care a spart cu non-şalanţă nu mai puţin de 50.000 de euro ca să dea o fugă în SUA pentru pretinse acţiuni de lobby, are şi el probleme cu justiţia. Este acuzat că ar fi primit, indirect, o mită de vreo 800.000 de euro. Sunt mai mult de cinci luni de când DNA a adresat o solicitare Senatului României, al cărui preşedinte este dl. Tăriceanu, ca acestuia să i se ridice imunitatea pentru a putea fi cercetat şi, dacă este cazul, trimis în judecată. Numai că senatorii jurişti ai PSD şi ALDE obstrucţionează vizibil şi cu nesimţire patentată justiţia. Lipesc pe capete de la şedinţele în care au urma să fie discutată solicitarea DNA. Iar dl. Tăriceanu mai are neobrăzarea de a apărea la Digi 24, aşa cum a făcut-o nu mai departe decât joia trecută, şi a da naţiunii lecţii de morală. Dl. Tăriceanu, ca şi mezzosoprana Norica proaspăt îmbăiată, vorbeşte despre respectarea legii şi a normelor  Statului de drept. Adică ne minte, ne prosteşte, ne insultă inteligenţa în faţă. Fără urmă de bun simţ. Că de morală nici nu poate fi vorba. Morala este o marfă deficitară la PSD şi ALDE.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite