Monica Macovei susţine regionalizarea României, dar nu pe criterii etnice, aşa cum propune UDMR, şi „fără birocraţie“, cum era descentralizarea PSD

Monica Macovei susţine regionalizarea României, dar nu pe criterii etnice, aşa cum propune UDMR, şi „fără birocraţie“, cum era descentralizarea PSD

Macovei a spus, cu referire Ţinutul Secuiesc, că nu este de acord cu o regiune formată din doar trei judeţe FOTO David Muntean

Monica Macovei, candidat independent la preşedinţia României, se declară pentru regionalizarea României, dar nu pe criterii etnice, aşa cum este proiectul UDMR şi „fără birocraţie“, aşa cum era proiectul de descentralizare al PSD de anul trecut, a afirmat ea, la Digi 24.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ea a mai punctat că în niciun caz nu susţine o regiune „din trei judeţe“, aşa cum prevede proiectul privind Ţinutul Secuiesc, dar că doreşte ca „peste 50%“ din veniturile şi taxele generate într-o anumită zonă să rămână în acea regiune pentru proiecte de investiţii.
 
Macovei a spus că în acest moment legislaţia obligă marile companii, care au cifre de afaceri mari sau mulţi angajaţi, să îşi mute sediul în Bucureşti, iar aceasta este explicaţia pentru care Bucureştiul are cea mai mare contribuţie la Produsul Intern Brut al României.
 
Explicaţia sa este, însă, incorectă. Spre exemplu, Romgaz sau Transgaz au sediul în oraşul Mediaş, din judeţul Sibiu, iar Alcatel Lucent România are sediul în Timişoara, judeţul Timiş.
 
Mai puteţi citi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările