UPDATE Monica Macovei a spus „Adio, PDL!“: „Nu mă înscriu în niciun alt partid politic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, candidat independent la Preşedinţie, a anunţat astăzi că va demisiona din formaţiunea condusă de Vasile Blaga.

UPDATE Vasile Blaga: “Nu e o surpriză pentru nimeni, nu mă bucur de plecarea nimănui, dar doamna Macovei avea de ales. Dacă şi-ar fi înscris candidatura la prezidenţiale ca independent, era radiată din partid”

„Demisionez din PDL. E o decizie gândită îndelung, nu e un gest făcut în pripa. Cred că ceea ce se întâmplă azi cu PDL este greşit. Multe decizii ale PDL au indus confuzie în PDL. Nu am înţeles de ce nu poate avea propriul candidat la prezidenţiale. Nu mă înscriu în niciun alt partid politic. Voi candida independent pentru funcţia de preşedinte al României pentru că sunt convinsă că românii merită un preşedinte al lor“, a declarat Monica Macovei.

Europarlamentarul ales pe listele PDL spune că actualul candidat la Preşedinţie al ACL nu a dovedit că este un lider de dreapta. „Ştim că în ultimii ani domnul Iohannis a făcut înţelegeri cu PSD şi Voiculescu, a fost chiar premierul lor desemnat. Domnul Iohannis nu a dovedit că reprezintă dreapta şi nici că apără legea sau că este împotriva corupţei. Doresc să le mulţumesc oamenilor din PDL care mi-au fost alături în campaniile electorale şi în momentele grele pentru ţara în care am apărat statul de drept în România. Este greu să te desparţi de oamenii cinstiţi din PDL alături de care ai fost si la bine şi la greu“, a mai afirmat Macovei.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri că în momentul în care va candida independent, Monica Macovei va fi automat radiată din rândurile membrilor formaţiunii democrat-liberale, potrivit statutului PDL. “Avem un statut foarte clar, care spune la articolul 20 că, în momentul în care domnia sa va candida independent, automat este la radiere, la capitolul radieri, va fi radiată din rândurile membrilor Partidului Democrat, este radiată automat şi acest articol este prins în statut”, a spus Blaga, la Craiova.

Liderul PDL spune că Macovei a avut şansa să intre în competiţia internă din PDL privind prezidenţiabilul ACL la Preşedinţie. ”Am spus din primul moment că da, mai ales că domnia sa nu a fost oprită niciun moment să participe la o competiţie internă în partid. Eu nu ştiu un alt candidat în afara domnului Iohannis care să fi fost desemnat mai democratic de propria structură politică şi aici mă refer la Alianţa Creştin Liberală şi de marele partid liberal. Pe de o parte, a fost competiţia internă câştigată de Cătălin Predoiu şi a fost etapa a doua, aşa cum ne-am înţeles, între PDL şi PNL - o competiţie între domnul Cătălin Predoiu şi domnul Iohannis. Ce ne bucură pe noi, azi, este că noi toţi, în frunte cu domnul Predoiu, suntem azi cei mai mari suporteri ai domnului Iohannis şi vom fi în această campanie”, a mai precizat Blaga.

Citeşte şi:

Blaga: Monica Macovei va fi radiată automat din partid

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Craiova, că, potrivit Statutului partidului, în momentul în care va candida independent, Monica Macovei va fi automat radiată din rândurile membrilor formaţiunii democrat-liberale.

Cum văd feministele candidaturile femeilor

Elena Udrea şi Monica Macovei vor intra în cursa electorală pentru Cotroceni, alături de alţi şapte bărbaţi, deocamdată. Trei activiste pentru feminism au analizat, pentru „Adevărul“, acest inedit demers

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite