Monica Macovei: „Nu s-au întâlnit cu mine când au redactat raportul, nici nu-i influenţez. Mă bucur că există impresia asta”

Monica Macovei: „Nu s-au întâlnit cu mine când au redactat raportul, nici nu-i influenţez. Mă bucur că există impresia asta”

Monica Macovei FOTO Mediafax

Eurodeputatul PDL Monica Macovei susţine că nu s-a întâlnit cu reprezentanţii Comsiei Europene înainte de redactarea raportului MCV pentru România, însă a declarat că se bucură că există impresia că ea îi influenţează.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o declaraţie făcută miercuri, la Realitatea TV, Macovei a declarat că nu s-a întâlnit cu reprezentanţii CE, însă „se bucură că există această impresie”.

Întrebată pe baza căror informaţii a fost redactat raportul MCV pentru România, Macovei a răspuns: „În niciun caz de la mine, am văzut că a fost şi o întrebare (a unei jurnaliste puse lui Mark Gray - n.r.) dacă s-au întâlnit cu mine cei de la Comisie când au redactat raportul. Aud asta de ani de zile. Nu, nu s-au întâlnit cu mine şi nu eu nu fac parte din bucătăria redactării raportului şi nici nu îl influenţez, dar mă bucur că există această impresie”.

Un „reproş” al Comisiei Europene a fost legat de faptul că Parlamentul nu a ridicat imunitatea parlamentarilor cu dosare penale. În acest sens, Macovei a spus că Ponta este responsabil, ca şef de partid, de faptul că parlamentarii PSD nu au votat pentru ridicarea imunităţii a lui Stan, Dobre şi Borbely. „Victor Ponta să-şi asume responsabilitatea pentru ce depinde de el, rău în acest raport, şi anume lipsa de voinţă politică pentru măsurile anticorupţie, faptul că sunt deja trei persoane, Borbely, Dobre şi Stan, la care parlamentarii PSD nu numai USL, de care el personal este responsabil ca preşedinte al partidului, au votat împotriva ridicării imunităţii. Deci trebuie să-şi asume răspunderea ca şef de partid”, a subliniat democrat-liberala.

”Astăzi nu e o zi de discutat despre Schengen, ci despre voinţa politică pentru continuarea anticorupţiei şi reformelor în Justiţie. Concluzia este, citind raportul, că nu există această voinţă politică sau că ea e tot mai scăzută. Intrarea în Schengen depinde de condiţiile tehnice care sunt îndeplinite, de circa doi ani de zile, cum a spus şi astăzi Comisia Europeană”, a mai spus Macovei.

Europarlamentarul PSD Corina Creţu consideră că raportul MCV „conţine clişeele pe care fosta putere le repetă cu obstinaţie de ani de zile. Nu uită nimeni cererile de la Comisia Europeană privitoare la prezentarea stadiului şi conţinutului dosarelor care îi priveau doar pe anumiţi politicieni, invariabil de la PSD sau PNL”.

Corina Creţu a subliniat că, „din păcate, din motive care ţin în primul rând de modul în care se face politică în România, în perioada guvernării portocalii MCV a devenit un instrument al luptei politice împotriva USL”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările