Monica Macovei: „Intrarea României în Schengen a rămas pe agenda JAI datorită domnului Băsescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei şi-a prezentat la Suceava moţiunea „Reformiştii” FOTO Adevărul
Monica Macovei şi-a prezentat la Suceava moţiunea „Reformiştii” FOTO Adevărul

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat sâmbătă seară la Suceava, cu prilejul unei întâlniri cu membri ai PDL, că, datorită insistenţei şi intervenţiilor preşedintelui Traian Băsescu, intrarea României în Schengen a rămas pe agenda JAI. Discutarea intrării României în Schengen s-a amânat pentru decembrie 2013.

„Corlăţean, un mare diplomat, suţinut de Ponta şi de Antonescu, a spus că nu-l interesează Schengen. A decis pentru toţi românii că nu vrem în Schengen, să stăm acasă supăraţi şi când vor vrea ei să ne ia, să ne sune. Asta este ţâfnă şi aplicarea proverbului: Prostul nu e prost destul până nu e şi fudul”, a declarat Monica Macovei, în timpul prezentării moţiunii „Reformiştii” de la Suceava, specificând şi că, în ultimii doi, trei ani, MCV a fost bine corelat de Schengen.

„Nu putem să-l dezlegăm artificial. Este legat MCV de Schengen pentru că spaţiul Schengen este un spaţiu de încredere. Toţi europenii îşi pun încrederea pe umerii românilor şi bulgarilor că vor păzi granţia externă a UE şi trebuie să aibă încredere în noi. Intrarea României în Schengen a rămas pe agenda JAI din decembrie 2013, după următorul raport MCV, la intervenţia şi insistenţa preşedintelui Băsescu. Altfel era scos de pe agendă”. 

Potrivit Mediafax, doar 15 din cei 182 de delegaţi ai PDL Suceava la Convenţia Naţională au fost prezenţi la prezentarea moţiunii.

Macovei a venit la întâlnirea cu membrii PDL Suceava alături de europarlamentarul Cristian Preda şi de către fostul ministru de Externe Teodor Baconschi.

Monica Macovei îşi doreşte ca PDL să fie un partid care să facă o opoziţie activă, constantă, zilnică şi cu efect, apreciind că în prezent opoziţia făcută de actuala conducere este „constructiv-tovărăşească”.

Europarlamentarul PDL a arătat că USL se află de un an la guvernare şi că a avut două rapoarte MCV critice la adresa clasei politice, Guvern şi Parlament, precizând că ultimul raport MCV atrage atenţia premierului să nu mai ţină miniştri cu probleme penale în Guvern. Astfel Victor Ponta ştie că sunt vizaţi ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, trimis în judecată, şi ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, investigat penal.

„Primul vinovat pentru cele două rapoarte critice este Guvernul USL. Din cauza acestor două rapoarte critice, discutarea intrării României în Schengen a fost amânată. Este foarte clar. Guvernul Ponta este vinovat pentru amânarea intrării României în Schengen”, a spus Macovei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite