Monica Macovei, despre votul din Comisia LIBE: Dacă pierde doamna Kovesi de vină este PSD, care face un lobby foarte mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Monica Macovei, membră a comisiilor de Control bugetar (CONT) şi de Libertăţi civile (LIBE), a criticat într-un interviu pentru RFI schimbarea modalităţii de vot din Comisia LIBE în ceea ce priveşte alegerea procurorului şef european.

„S-a votat astăzi şi s-a reluat acest vot la cererea grupului socialist, deşi se stabilise că în LIBE votează numai coordonatorii. Ce aşteptări am de la aceste două comisii? Să respecte voinţa acelei comisii de jurizare, de nominalizare, formată din oameni total apolitici, membri din curţi supreme din alte ţări, procurorul general al Austriei, procurorul italian, judecări sau procurori francez, din toate statele membre, un fost membru al Eurojust. Nimeni nu e politic acolo. Au stabilit o listă de finalişti, 3 persoane, după două rânduri de interviuri. Prima listă a fost de 11 şi apoi s-a mai audiat încă o dată şi a fost de trei. Au spus că aceea este ordinea lor de preferinţe, cu doamna Kovesi pe primul loc. Normal ar fi ca membrii celor două comisii să respecte voinţa specialiştilor”, a explicat Macovei în interviul pentru RFI.

Macovei a mai explicat că la votul secret se poate întâmpla orice, şi că o va vota pe Kovesi, întru cât „e normal ca toţi românii să voteze cu doamna Kovesi”.

„Dacă pierde doamna Kovesi de vină este PSD, care face un lobby foarte mare, de parcă ăsta este rostul lor pe lumea asta. Cred că în timpul preşedinţiei nu se mai ocupă de altceva decât de asta. Ei sunt vinovaţi dacă pierde. Ei au determinat şi reluarea votului astăzi în LIBE, ca să voteze toată comisia şi poate fac aranjamente şi să voteze secret şi să nu voteze coordonatorii, ceea ce fusese stabilit tot de coordonatori. Fusese de acord şi preşedintele comisiei, Moraes, care astăzi şi-a schimbat discursul. E din grupul socialist. Dacă pierde, pierde din cauza PSD, foarte simpu şi scurt”, a mai precizat Monica Macovei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite