Monica Macovei a depus actele de înregistrare a Partidului M10: „Hai să mai încercăm o dată!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei FOTO Facebook
Monica Macovei FOTO Facebook

Europarlamentarul Monica Macovei a anunţat ieri că a depus la Tribunalul Bucureşti documentele de înregistrare a partidului său, coagulat după alegerile prezidenţiale. Cu acest prilej, Macovei le-a trimis şi un îndemn susţinătorilor săi, la scurt timp după ce mai mulţi colaboratori apropiaţi ai eurodeputatei au anunţat că părăsesc proiectul politic.

Sub sloganul „Partidul M10 – dorinţa de dreptate nu ne trece!“, Monica Macovei a anunţat ieri că a depus la tribunal documentele de înregistrare a formaţiunii. „Am depus circa 230 de liste cu membrii fondatori, potrivit noii legi, dar trebuie să ştiţi că avem şi 25.000 de semnături strânse pe baza legii vechi, ceea ce înseamnă că avem o mare susţinere publică“, a scris Macovei.

„Ştiţi că mulţi oameni se întreabă în viaţă dacă mai încearcă o dată. Şi îşi spun că mai încearcă o dată! Şi atunci, eu le spun: hai să mai încercăm o dată cu toţii şi veniţi la M10. Pentru că M10 este singura salvare pe care o avem astăzi în România împotriva clasei politice corupte, inconştiente şi pe care nu o interesează interesul public sau interesul dumneavoastră, al tău, al meu, al fiecărui om simplu din România“, a mai scris europarlamentara pe contul său de Facebook.

Primele demisii din M10

La începutul lunii aprilie, preşedintele filialei din Bucureşti a Partidului M10, Mihai Poliţeanu, cel care a coordonat campania online a Monicăi Macovei, a decis să părăsească proiectul.

„Mulţumesc tuturor celor care mi-au trimis e-mail-uri, sms-uri, mesaje pe FB sau m-au sunat. Nu am răspuns aproape nimănui şi îmi cer scuze. Îmi iau câteva săptamâni pentru mine să rezolv lucruri personale. Mi-au fost comunicate în ultimele zile tot felul de posibile rezolvări si scenarii prin care să revin în M10. Vă mulţumesc, dar nu e cazul. În nicio forma şi niciodată nu voi mai reveni în această organizaţie. Vă promit, însă, că vom ramane împreună toţi cei care suntem azi orfani de o formă de reprezentare a valorilor în care credem.  Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în filiala Bucureşti a M10, chiar dacă rămâneţi sau nu în organizaţie“, a scris Poliţeanu, pe pagina sa de Facebook. Împreună cu el au plecat şi alţi membri din filiala M10 Bucureşti.

Europarlamentarul Monica Macovei a lansat, la 1 martie, Partidul M10, "un partid la puterea 10, un partid de nota 10, pentru o viaţă de nota 10", aşa cum l-a prezentat chiar eurodeputata. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor, aceiaşi locaţie în care s-a lansat, în urmă cu trei ani şi Noua Republică, în prezenţa Monicăi Macovei.

Pe scenă, Monica Macovei a fost înconjurată de tineri, în frunte cu Mihai Poliţeanu, care a fost vioara întâi în campania electorală a Monicăi Macovei. Printre ei s-a strecurat şi mult mai cunoscutul Adrian Papahagi, fost membru PDL şi PMP, care îşi încearcă din nou norocul politic în M10.

Citeşte şi:

Strategul campaniei electorale a Monicăi Macovei părăseşte M10 înainte de înfiinţare: „Este regretabil. Sperăm să nu se întoarcă împotriva M10“

Preşedintele filialei din Bucureşti a partidului M10, Mihai Poliţeanu, cel care a coordonat campania online a Monicăi Macovei la alegerile prezidenţiale, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că a decis să părăsească proiectul fondat împreună cu Macovei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite