Monica Macovei: „Cheia atacurilor la adresa CNA şi ANI este în buzunarul lui Dan Voiculescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Macovei susţine că în spatele atacurilor îndreptate către CNA şi ANI se află Dan Voiculescu FOTO Adevărul
Macovei susţine că în spatele atacurilor îndreptate către CNA şi ANI se află Dan Voiculescu FOTO Adevărul

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a scris miercuri, pe blog, că „cheia atacurilor din ultimele zile este în buzunarul lui Voiculescu”, care doreşte să controleze România chiar şi „după 23 de ani de la Revoluţie”.

„Instrumentul trio-ului Voiculescu - Antonescu - Ponta în atacarea instituţiilor statulului de drept este în aceste zile un senator PNL care a recunoscut public că a colaborat cu Securitatea (Sorin Roşca Stănescu - n.r.) şi care acum cere desfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate şi amputarea puterilor Consiliului Naţional al Audiovizualului", a susţinut Macovei într-o postare pe blogul său.

Democrat-liberala a declarat că, deşi desfiinţarea ANI i-ar face „fericiţi” pe politicienii care nu vor să le fie controlate averile, acest lucru ar încălca Mecanismul de Cooperare şi Verificare. „(MCV) a cerut crearea Agenţiei: «instituirea, astfel cum s-a prevăzut, a unei agenţii de integritate cu responsabilităţi privind verificarea averilor, a incompatibilităţilor şi a potenţialelor conflicte de interese, cu rolul de a pronunţa hotărâri cu caracter obligatoriu, pe baza cărora să se poată aplica sancţiuni descurajante»”.

Cât despre Consiliul Naţional al Audiovizualului, Macovei a scris că „tăierea atribuţiilor CNA îi lasa cale liberă colaboratorului Securităţii Dan Voiculescu, patronul trustului Intact, să intensifice atacul mediatic asupra justiţiei ori împotriva altui inamic personal, fără a primi sancţiuni”. Fostul ministru al Justiţiei sublinează ironic că „o fostă angajată a lui Voiculescu”, senatoarea USL Gabriela Vrânceanu Firea, şi-a propus să „amendeze” legea CNA şi să se implice în „procesul de redresare a TVR”.

Macovei mai susţine pe blog că toate demersurile din ultimele zile par a fi coordonate de Dan Voiculescu, „colaborator al Securităţii şi inculpatul penal" apărat de prim-ministrul Victor Ponta. „Toate demersurile din aceste zile par să fie coordonate de Voiculescu, colaborator al Securităţii şi inculpat penal. Voiculescu este apărat şi de Ponta, care a spus recent că judecătorul de la Tribunalul Bucureşti, care a decis să trimită dosarul inculpatului Voiculescu la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, a greşit şi a cerut CSM să îl cerceteze. Cheia atacurilor din ultimele zile este în buzunarul lui Voiculescu, care vrea să controleze România şi după 23 de ani de la Revoluţie", a conchis Monica Macovei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite