Monica Iacob Ridzi: "Demisionez din PDL din cauza vocilor fără legitimitate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ridzi demisionează din PDL din cauza Alianţei România Dreaptă FOTO Mediafax
Ridzi demisionează din PDL din cauza Alianţei România Dreaptă FOTO Mediafax

Monica Iacob Ridzi îşi explică demisia din PDL ca o consecinţă directă a alianţelor pe care le-a făcut partidul în ultimul timp. Declaraţiile lui Ridzi ar putea fi considerate un atac la adresa co-preşedinţilor ARD, Aurelian Pavelescu sau Mihai Răzvan Ungureanu. "Mi se pare inadmisibil ca aceste voci să fie cele care decid în numele PDL", a spus Ridzi.

"S-a tot speculat în ultimele zile că motivul real al demisiei mele s-ar circumscrie dosarului penal în care sunt implicată pe nedrept. Acest lucru nu este real. Dacă ar fi fost aşa, cu siguranţă aş fi luat această decizie de a demisiona, în condiţiile în care, de trei ani, nu am avut niciun sprijin moral din partea colegilor de partid. De trei ani încerc să fiu ascultată, să-mi fie ascultate argumentele, apărările şi lipsa de fundament a acuzaţiilor mele", a adăugat fostul parlamentar democrat-liberal.

În presă s-a speculat că adevăratul motiv al demisiei lui Ridzi din PDL ar fi noul Cod de etică. Una dintre regulile de bază ale codului prevede că PDL nu va avea candidaţi care sunt implicaţi în dosare penale. 

Atac la MRU şi Pavelescu

Declaraţiile lui Ridzi îi atacă în mod indirect pe liderii care au semnat Alianţa România Dreaptă, Aurelian Pavelescu şi Mihai Răzvan Ungureanu. Liderul PDL, Vasile Blaga, a explicat că liderii partidelor care alcătuiesc ARD vor avea statut de co-preşedinţi. În ceea ce priveşte deciziile în interiorul alianţei, fiecare va avea aceleaşi drepturi. 

"Constat însă că, în ultima perioadă, există voci care nu au nicio legitimitate, nici măcar morală, de a emite pretenţii faţă de PDL. Sunt voci care nu s-au confruntat niciodată cu dificultăţile unui scrutin, voci care au o legitimitate de doar câteva procente în bazin electoral, dar care emit linii directoare pentru PDL. Mi se pare inadmisibil ca aceste voci să fie cele care decid în numele PDL", a declarat Monica Iacob Ridzi

Fostul ministru, alături de alte 11 persoane, a fost trimis în judecată, în mai 2011, pentru fapte de corupţie, într-un dosar legat de organizarea unor evenimente în cadrul Zilei Naţionale a Tineretului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite