Moment de reculegere pentru pensiile speciale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce se întâmplă cu restul norodului, cu neesenţiali, cu neprioritizaţii, plătitorii de taxe şi impozite, nevaccinaţii, neimportanţi atât timp cât nu sunt alegeri care să-i cheme la urne? Cu muritorii! Ce facem cu sistemele de stat, bugetofage, care le dă foc, îi lasă să ardă şi să moară cu zile? Pe oameni, pe cetăţeni cum îi ajută praful în ochi, minciunile deliberate, incompetenţa, prostia, corupţia nemuritoare?

Încă din luna decembrie şi începutul anului în curs, asistăm la un festival de demagogie infinită, ipocrizie cât cuprinde şi nesimţire crasă etalate de bravii noştri aleşi parlamentari şi nu numai, ci şi de către acoliţi acestora! Sloganele preferate sunt nemuritoarele ”Vom face” şi ”Am făcut!” Şi ce n-au făcut, ar mai adăuga cetăţenii, spectatorii trişti şi victimele preferate ale politicienilor români!

Tot circul din parlament se desfăşoară pe fondul tragediilor şi pierderilor de vieţi ale românilor nevinovaţi, dar morţi din vina unui/unor sisteme de stat, cu atribuţii de protejare şi salvare a vieţii cetăţenilor. Responsabile dar netrase la răspundere de factorii decizionali şi de justiţie, incompetenţi, complice şi orbi la dezastrul din societatea românească. Situaţie agravată şi agravantă cu atât mai mult cu cât aleşii poporului îşi strigă tot mai tare sloganele preferate şi fac ce ştiu ei mai bine, aruncând măgăreaţa, ca întotdeauna, pe ”greaua moştenire” şi duşmanii politici!

Nici ”oamenii noi” din politică nu se deosebesc prea mult de ”oamenii vechi”, chiar dacă strigarea ”Fără penali!” le-a adus un pic de simpatie electorală un timp scurt, până să ajungă ”la guvernare”, la putere şi să înceapă să semene tot mai mult cu cei din lojele acuzaţilor! Lipsiţi de prea mult respect faţă de electoratul care i-a ales, dar şi faţă de restul cetăţenilor pentru care ar trebui să lucreze, au început să se laude pe ei înşişi atât de tare, că deja, cine nu i-ar şti, ar zice că au rezolvat toate problemele majore ale României, într-un timp record, de aproape două luni de când s-au instalat în funcţii!

Mai uşor aleşilor, nu le rezolvaţi chiar pe toate aşa, la foc automat, că faceţi febră musculară şi în plus, ce mai munciţi până la sfârşitul mandatului!

Cea mai tare faptă- Eliminarea pensiilor speciale-este strigată şi lăudată din toţi bojogii, cu aplaudacii de rigoare, din deal în deal, buciumată ca pe o ”victorie” istorică mai mare decât cea a lui Mihai Viteazu, la Călugăreni! Doar că duşmanul de clasă, ”ciuma roşie”, acuzată că fură de 30 de ani încoace, ce să vezi, revendică aceeaşi victorie de etapă, în bătălia pentru recâştigarea terenului electoral! Ba chiar din trei proiecte de lege ale tot atâtor formaţiuni politice, a fost votat chiar cel al PSD!

Asta în ciuda faptului că marele vătaf Orban, şeful PNL, care a ţinut morţiş să-şi reamintească modul în care PSD a introdus pensiile speciale, uitând că şi partidul domniei sale a fost complice şi este la tot felul de măgării şi mânării parlamentare. Alături, un alt nou vătaf din coaliţie, Barna, a ţinut morţiş să facă un discurs memorabil cu această ocazie, cu bunii şi răii, în care l-a folosit pe Haşdeu pe post de berbece, pentru a-i da un cap în gură Ciolacului pesedist!

Caruselul circului parlamentar i-a angrenat pe toţi mai noii sau mai vechii politicieni, cu menţiunea că unii dintre aruncaţii peste bord, expiraţii şi inutilii, au fost înlocuiţi cu aleşi cu energii noi, puşi pe fapte mari! Iar noua acrobată de senzaţie, pare să fie Şoşoacă, apărută cu forţe proaspete din neantul politicii româneşti, făcută să atragă toate luminile rampei pe ea! Mai mult, noua eroină a televiziunilor îi bagă la cheltuieli pe parlamentari, cerându-le să cumpere Constituţia şi să o şi citească!

Concret, marea eliminare a pensiilor speciale priveşte în realitate doar indemnizaţiile nemeritate, dar votate de ei înşişi, în 2015, ale parlamentarilor săraci şi cinstiţi! Parlamentarii care vor rămâne cu banii luaţi până acum şi până noua lege va intra în vigoare, dacă şi când va intra, în timp ce grosul beneficiarilor de pensii speciale, baştanii, stau bine mersi, nederanjaţi, decât de modul cum să-şi protejeze mai bine averile şi investiţiile. Da investiţiile, pentru că unii au investit masiv, inclusiv sau mai ales în politică şi trebuie să-şi dezvolte afacerile şi să câştige tot mai mult, bineînţeles!

În continuare, ne aşteptăm să avem parte de tot felul de astfel de fumigene menite să-i zăpăcească pe cetăţeni şi să le distragă atenţia de la nenorocirile care li se întâmplă tot mai frecvent, în ultimele săptămâni. Nenorociri care nu doar produc, ca la fabrică, tot mai multe victime pe zi ce trece, dar ne dezvăluie permanent groapa în care  alunecăm. Fără speranţe şi fără ca cineva dintre băieţii de la butoane, la putere, la guvernare să facă ceva concret, în ciuda zgomotului de galerie care preamăreşte fără temei marile realizări nerealizate, în nici două luni cât în patru ani de mandat! Parcă-i cincinalul lui Ceauşescu, îndeplinit într-un timp record! Doar pe hârtie, la raportări fictive!

Deocamdată, pe scena Casei Poporului ştim la ce să ne aşteptăm, nimic nou sub cupola circului, chiar dacă parlamentari odihniţi, sănătoşi, vaccinaţi, fără grija zilei de mâine că n-au ce să mănânce, cu chef de muncă, sunt puşi pe fapte măreţe, istorice.

Ce facem însă, cu restul norodului, cu neesenţiali, cu neprioritizaţii, plătitorii de taxe şi impozite, nevaccinaţii, neimportanţi atât timp cât nu sunt alegeri care să-i cheme la urne? Cu muritorii! Ce facem cu sistemele de stat, bugetofage, care-i omoară zi şi noapte, le dă foc, îi lasă să ardă şi să moară cu zile?

Pe oameni, pe cetăţeni cum îi ajută praful în ochi, minciunile deliberate, incompetenţa, prostia, corupţia nemuritoare?

Alaltăieri, ieri, azi au murit şi mor continuu oameni nevinovaţi, dar de moartea cărora sunt vinovaţii alţii, intangibilii! Mâine ce va fi, la fel de rău şi tot mai rău!? În ciuda realităţii din teren, iluzioniştii de la butoane vor neapărat să ne facă să credem că lucrează! Că fac bine pentru norod, minţindu-l şi batjocorindu-l continuu!

Tot înainte, tovarăşi mai vechi sau mai noi la putere!

În încheiere îl aud pe Arafat impunând un moment de solemnitate în memoria ”colegilor din sistemul de urgenţă, pierduţi anul trecut”, înaintea prezentării raportului DSU pe anul 2020. Dar în memoria victimelor sistemului de urgenţă, a oamenilor care au murit nevinovaţi din cauza acestui sistem, cine ţine un moment de reculegere, cine îşi mai aduce aminte de ele, vaccinaţilor? Doar rudele!

Pentru sistem victimele de care se face responsabil, împreună cu alţi factori cu atribuţii în domeniu, sunt doar o statistică! Un număr anual, în creştere de la o zi la alta!

Ce alte colective, incendii din spitale, instituţii, locuinţe, accidente vor fi scrise în statistică la rubrica tragedii, în următoarele zile, luni ani, din cauze sistemelor, incompetenţei, corupţiei şi prostiei?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite