Moment istoric pentru PSD. Tudose l-a lăudat pe Băsescu şi în plen, şi la Antena 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Mihai Tudose a apreciat criticile făcute de fostul preşedinte Traian Băsescu la adresa guvernării PSD, chiar în emisunea lui Mihai Gâdea, la Antena 3. Liderul PMP, care a condus ţara în timpul crizei financiare din 2010, spusese, în plen, că Executivul ar trebui să îngheţe la anul posturile bugetare şi să mai reducă din cheltuieli pentru a păstra echilibrul economic.

„Au fost astăzi ( la moţiunea de cenzură-  n.r) două discursuri importante. Cel al domnului Kelemen Hunor, care a venit şi cu critici, şi cu lucruri constructive. Al doilea discurs, poate o să vă mire, a fost cel al fostului preşedinte, Traian Băsescu. Acesta a avut un discurs în care a încercat să explice viziunea sa, ce trebuie făcut. Nu a fost un discurs în care s-a spus doar să te dai tu la o parte, ca să vin eu, nu am un plan, dar dă-te tu la o parte ca să vin eu”, a spus Mihai Tudose, la Antena 3.

În plen, la dezbaterea moţiunii de cenzură a Opoziţiei, senatorul PMP Traian Băsescu a criticat modul în care Guvernul Tudose gestionează situaţia economică a ţării, spunând că, la anul, Executivul va trebui să adopte o serie de masuri drastice, cum ar fi îngheţarea creşterilor de cheltuieli, trecerea la un program de reduceri bugetare şi blocarea angajărilor în instituţiile publice.

În replică, premierul, de la tribuna Parlamentului, a spus:  „Domnule preşedinte Băsescu, multe din lucrurile pe care le-aţi spus sunt în curs de rezolvare, unele deja sunt rezolvate – blocarea posturilor şamd. Ceea ce mă face să cred că e şi o opoziţie serioasă. În altă ordine de idei, dle preşedinte aţi început să îmbătrâniţi. Când eraţi mai tânăr nu dădeaţi niciodată ouăle înapoi”, a spus Mihai Tudose, cu trimitere la faptul că Băsescu a luat un cofraj de ouă adus de liberalul Florin Roman în plen, apoi, după ce i-a întrebat, ironic, pe miniştri „Lipseşte cuiva?“, i l-a dat înapoi deputatului PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite