Modificările Codurilor Penale şi a legilor Justiţiei de PSD-ALDE, discutate de Comisia de la Veneţia săptămâna viitoare. Iordache merge pentru explicaţii

Modificările Codurilor Penale şi a legilor Justiţiei de PSD-ALDE, discutate de Comisia de la Veneţia săptămâna viitoare. Iordache merge pentru explicaţii

Florin Iordache va merge să discute cu judecătorii din Comisia de la Veneţia. FOTO

Comisia de la Veneţia are, pe ordinea de zi a şedinţei plenare din 19 octombrie, adoptarea unei opinii cu privire la amendamentele la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală din România, dar şi aprobarea opiniei preliminare publicate în iulie cu privire la modificările aduse legilor justiţiei.

Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) este aşteptată să adopte o opinie referitor la amendamentele aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală din România", se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Europei, postat pe site-ul instituţiei, cu referire la sesiunea plenară din 19 octombrie.

Plenul Comisiei este aşteptat, de asemenea, să aprobe opinia preliminară publicată în iulie cu privire la modificările aduse legilor justiţiei, respectiv legea privind organizarea judiciară, legea privind Consiliul Superior al Magistraturii şi legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

„Experţii Comisiei vor avea un schimb de opinii cu Florin Iordache, preşedintele comisiei parlamentare speciale”, a mai anunţat Comisia de la Veneţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: