Miza hărţuirii d-nei Laura Codruţa Kövesi

Publicat:
Ultima actualizare:

De vreo două luni încoace, şefii coaliţiei PSD-ALDE, domnii Liviu Nicolae Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, se conving pe pielea proprie de adevărul zicerii în conformitate cu care socoteala de-acasă nu se potriveşte întotdeauna cu cea din târg.

Iată, degeaba i-au dat ei ordine precise ministrului Justiţiei, dl.Tudorel Toader, să o înlăture de la şefia DNA şi să o scoată de tot din joc pe d-na Laura Codruţa Kövesi, degeaba argatul, rector suspendat şi încă profesor de ruşine al Universităţii ieşene, a îndeplinit măcar prima parte a poruncii, în van şi-au scuipat plămânii goarne pesediste de calibrul unui Codrin Ştefănescu sau Liviu Pleşoianu, degeaba la România tvAntena 3 sau TVR 1 se manifestă jurnaliştii plătiţi ai puterii actuale, degeaba a fost resuscitat fugarul Sebastian Ghiţă, în vânt scrie verzi şi uscate compromisul Evenimentul zilei  ( a se vedea nevolnicul editorial din weekend al compromisului Dan Andronic) , degeaba s-a încheiat un parteneriat toxic între Sebastian Ghiţă şi Cozmin Guşă care eşuează în lăbărţatele emisiuni ale celui din urmă de la Realitatea, d-na Laura Codruţa Kövesi s-a dovedit a fi mai puternică.

S-a înscris la un concurs pentru şefia nou creatului Parchet european anti-corupţie şi, din câte se pare, cel puţin în momentul de faţă, are încă toate şansele să fie declarată câştigătoare. Aceasta în pofida scrisorilor otrăvite expediate omologilor din ţările UE de acelaşi dezgustător domn Tudorel Toader, în ciuda ostilităţii nemascate a membrilor atât de puţin şcolitului guvern al României şi a activităţilor dezonorante pe care le desfăşoară la Bruxelles întru compromiterea d-nei Kövesi, europarlamentarii reprezentând acolo nu interesele României, ci pe cele ale PSD şi ALDE.

Drept pentru care şefii coaliţiei PSD-ALDE au pus în funcţiune nou creata şi deja politizata Secţie de anchetare a magistraţilor, acolo unde tronează submediocra protejată a  sub-submediocrului Tudorel Toader, o doamnă cu numele de Adina Florea, pesedistă în simţiri şi în restul de cuget pe care îl mai are. Care, la ordin, a dezgropat acuzaţii vechi reîntărite probabil tot la ordin de acelaşi Sebastian Ghiţă, în schimbul a cine ştie căror aranjamente oneroase venite din partea guvernanţilor români, şi a întocmit un dosar penal cusut cu aţă roşie, ca şi culoarea PSD, fostei şefe a DNA. Totul cu scopul de a o împiedica să ocupe postul pe care şi-l doreşte. Post de la înălţimea căruia i-ar putea face, complet justificat, un calvar viaţa preşedintelui PSD, Liviu Nicolae Dragnea, deja cu nervii în pioneze. Şi aceasta fiindcă numele d-lui Dragnea apare în poziţii deloc onorante în consistente dosare referitoare la fraudarea fondurilor europene. Se prea poate ca nu toţi pesediştii să fie hoţi, aşa cum ne încredinţează doamna Ecaterina Andronescu, însă mai mult ca sigur dl. Liviu Dragnea este.

Însă cum pentru moment sus-numitul preşedinte al bandei roşii nu poate să facă ceea ce cu ardoare îşi doreşte, şi anume să scoată România din UE, să provoace un Ro-EXIT care l-ar scăpa, pesemne, total de griji, cu preţul sacrificării intereselor majore ale ţării, dl. Liviu Nicolae Dragnea a comandat compromiterea d-nei Laura Codruţa Kövesi. Care nu o fi ea chiar Alba ca Zăpadă, dar nici penală nu este. Aşa cum şi-ar dori-o Dragnea, Tăriceanu, Codrin Ştefănescu, Pleşoianu, Vasilescu, Udrea şi goarnele mediatice ale puterii.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite