Misterele pretinsei lovituri de stat din data de 10 august 2018

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Adrian Neagoe
FOTO Inquam Photos / Adrian Neagoe

Cu ocazia pretinsului interviu acordat Sandrei Stoicescu marţea trecută de preşedintele PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea, am aflat că al treilea om în Stat nu îşi mai aminteşte tocmai foarte bine când a început să aibă veşti despre violenţele ce s-au comis în Piaţa Victoriei şi în împrejurimile acesteia, cu ocazia mitingului din ziua de 10 august 2018.

Să fi fost pe la ora 5 sau 6 a după-amiazei? Poate pe la 7-8, atunci când ilustrissima lui persoană şi-a găsit în fine răgazul de a se aşeza, ca tot românul care munceşte şi îşi câştigă în mod cinstit pâinea, în faţa televizorului? Măi, să fie! Nimeni din partid, nici măcar un ţuţăr, vreun secretar general adjunct de genul lui Codrin Ştefănescu care, ne-am liniştit, a regăsit calea cea dreapta şi s-a reîntors în genunchi la conducerea  înţeleaptă a PSD, conducere înţeleaptă, generoasă şi iertătoare, nu i-a dat un telefon preşedintelui PSD să-i spună “Şefu’, situaţia e nasoală!”. Domnul Liviu Dragnea a urmărit meticulos, cuminte ceea ce se întâmplă şi nu a simţit nici un moment nevoia de a-i cere detalii suplimentare conjudeţenei domniei-sale, d-na Carmen Dan, pe care cu mânuţa lui proprie a cocoţat-o în postul de ministru de Interne.

Din aceeaşi palpitantă emisiune şi tot din guriţa mai-marelui social-democrat din România, am aflat că d-na prim-ministru Viorica Vasilica Dăncilă, aflată în concediu în străinătate, a urmărit violenţele de la Bucureşti pe o tabletă. Ambii teleormăneni au ajuns la aceeaşi concluzie. Că ceea ce s-a întâmplat vineri, 10 august, a fost o tentativă eşuată de lovitură se stat. Prin intermediul căreia tot felul de oameni, recte politicieni din Opoziţie, la ordinul şi în frunte cu preşedintele Iohannis, au încercat să preia puterea altfel decât în urma unor alegeri democratice.

Trecem peste faptul că obsesia loviturii de stat are în mentalul colectiv românesc o veche şi, câteodată, chiar veselă, amuzantă tradiţie. Nu tocmai vesel au stat lucrurile însă, din păcate, în iunie 1990, atunci când FSN-ul, strămoşul PSD-ului de astăzi, a redescoperit sintagma, cu scopul evident de a-şi ascunde fărădelegile comise la Marea Mineriadă. Ceva mai citit, mai dus la şcoală decât dl. Liviu Nicolae Dragnea, dl. Ion Iliescu a pus în meniul mineriadelor sponsorizate de regimul, guvernul şi partidul domniei-sale niţeluş mai multe elemente care fac parte din specificul unei adevărate lovituri de stat, specific şi tehnică despre care a scris cu lux de amănunte Curzio Malaparte. Pe lângă bătăile minerilor administrate civililor, pe lângă violenţele scutierilor, pe lângă incendierile comandate de generalul Mihai Chiţac şi de colonelul Corneliu Diamandescu, am mai avut atunci parte şi de ocuparea şi devastarea Televiziunii publice căci, după cum bine se ştie, preluarea principalului mijloc de comunicare în masă, se numără printre priorităţilor tuturor puciştilor.

De data aceasta nici vorbă despre aşa ceva. La TVR a fost linişte până la către orele prânzului, când, în fine, s-a luat decizia să se transmită câtă ceva din Piaţă, iar pe urmă, pe lângă analişti cinstiţi, au fost lăsaţi şi poftiţi să procedeze la dezinformări masive familiarii Antenei 3 şi ai României tv. Gen Ion Cristoiu şi Răzvan Savaliuc.

Curios e cum şi de ce noul Conu Leonida (Liviu Nicolae Dragnea) şi noua coană Efimiţa (Viorica Vasilica Dăncilă) nu vor să afle mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în data de 10 august. Să vadă care ar fi cauzele, motivele contrazicerilor evidente dintre ceea ce au declarat purtătorii de cuvânt ai Jandarmeriei şi cele spuse de ministrul de Interne, d-na Carmen Dan, de secretarul de Stat pentru situaţii de urgenţă Raed Arafat ori de prefectul Capitalei, d-na Speranţa Cliseru. Încă şi mai bizară este din ce în ce mai evidenta dorinţă a reprezentanţilor Puterii de a pune batista pe ţambal, apelurile la evitarea provocărilor făcute în şedinţa de guvern de joi de doamna Dăncilă, ca să nu mai vorbim despre încercările de obstrucţionare a anchetelor Procuratorii la care se dedă însuşi ministrul Justiţiei, tot mai primejdiosul şi mai ticălosul domn Tudorel Toader.

În tot acest timp, Televiziunea publică şi emisiunea de dezinformare dată în grija partinică a lui Ionuţ Cristache îşi îndeplineşte conştiincios misiunea. Uite, nu mai departe decât miercurea trecută, s-a încercat acreditarea ideii că mitingul de vineri, 10 august, nu a avut nici în clin, nici în mânecă cu Diaspora.Nu pot să nu remarc poziţia din ce în ce mai jalnică pe care se situează europarlamentarul Renate Weber, mai mult ca sigur in dorinţa de a obţine un loc eligibil pe listele de candidaţi de anul viitor.

Probabil că săptămâna viitoare team-ul de aur Ionuţ Cristache-Livia Şerban-Iancu vor încerca să acrediteze ideea că Diaspora nici măcar nu există. Că 5 milioane de români au dispărut pur şi simplu din evidenţe. O simplă greşeală de contabilitate.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors. ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite