Cristian Diaconescu: „Mişcarea Populară este o fundaţie cu activitate politică şi nu poate evita temele de societate de care se ocupă preşedintele Băsescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Diaconescu                                                                                        FOTO: Adevărul
Cristian Diaconescu                                                                                        FOTO: Adevărul

Cristian Diaconescu a declarat, miercuri, că Mişcarea Populară a fost o iniţiativă a preşedintelui Traian Băsescu şi că temele pe care le va conţine programul aparţin tot şefului statului. Daniel Funeriu a scris pe blogul său că acest program va fi cunoscut în scurt timp.

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a făcut public faptul că sunt conturate 11 teme de program al Mişcării Populare, despre care spune că sunt îndeobşte cunoscute, întrucât ele au fost reiterate de preşedintele Traian Băsescu în diverse intervenţii publice. El spune că temele  au şi o natură politică, dar nu vede nimic rău în asta.

“În mod evident, a fost o iniţiativă, o idee a preşedintelui Traian Băsescu, vreau să vă spun foarte clar acest lucru. O idee pe care a discutat-o cu noi. Normal, temele de care se ocupă preşedintele Băsescu sunt teme de societate, iar o fundaţie cu activitate politică nu le poate evita. Rămâne însă în zona dialogului cu societatea. Nu are mandat politic în acest moment”, a declarat Cristian Diaconescu pentru caleaeuropeana.

La rândul său, Daniel Funeriu a scris, pe blogul său, că propunerea de program al Mişcarii Populare va fi publicată în cel mai scurt timp, şi invită simpatizanţii să aducă îmbunătăţiri.

“Foarte curând vom publica propunerea de program (insist că este o propunere), astfel încât toţi simpatizanţii să poată participa cu propuneri de îmbunătăţire, în vederea elaborării programului fundaţiei. Mă voi ocupa, în această primă etapă, de coordonarea celor douăsprezece domenii de activitate. Aşadar, să începem să schimbăm România!”, a scris Daniel Funeriu pe blog.

Daniel Funeriu mai scrie că liderii Mişcării Populare trebuie să fie cei capabili să genereze încredere şi să răspundă le necesităţile reale ale electoratului. 

Fostul ministru al Educaţiei consideră că  raportarea la valori în România de astăzi este neclarăîn timp ce non-valoarea pare să fie promovată. El scrie că Mişcarea Populară trebuie să declanşeze şi să promoveze dezbaterea despre valori.


 Preşedintele fundaţiei Mişcarea Populară este  Marian Preda, decanul Facultăţii de Sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti. Printre cei care au lansat fundaţia sunt consilierii prezidenţiali: Cristian Diaconescu, Daniel Funeriu, Sebastian Lăzăroiu, Bogdan Oprea, Bogdan Drăgoi si Iulian Chifu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite