Miron Mitrea: „În PSD există o rană, că nu avem candidat la prezidenţiale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Miron Mitrea (PSD) recunoaşte, într-un interviu acordat ziare.com, că există lideri social-democraţi care ar vrea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale.

Miron Mitrea estimează că USL va rezista până după alegerile prezidenţiale din 2014. „Va mai dura până, să zicem, în 2015, dar după aceea să mergi cu alianţa mai departe înseamnă să întăreşti partidele de opoziţie. Atunci trebuie să spargi, să joci cu cele doua elemente în piaţă şi să opreşti creşterea Opoziţiei.“, a afirmat Mitrea.

El a recunoscut că în partid există un curent al celor care vor ca PSD să aibă propriul prezidenţiabil, aşa cum afirma, recent, Adrian Năstase. Mitrea susţine, însă, că PSD va respecta înţelegerea de a-l sprijini pe Crin Antonescu.

„Sigur că există. Singurul argument serios pe care îl avem în discuţia cu colegii noştri care ridica această problemă este că trebuie să ne ţinem de cuvânt, că avem o înţelegere, că ne-am luat partea din înţelegere, nu putem, cu sacii în căruţă, să spunem: Asta e, Crinule, ai tras la căruţă, dar acum nu mai avem nevoie de tine. Eu sper că şi alţi politicieni să creadă aşa ceva.", a explicat  Mitrea.
Cu toate acestea, el a recunoscut că o asemenea variantă creează dezamăgiri în PSD.

„Rana care există, că nu avem candidat la preşedinţie, va fi alimentată şi de europalamentare. Dar prezidenţialele sunt repede. Dacă ar fi în 2015, aş spune - Au!“, a declarat Mitrea.  El a fost întrebat dacă după ce PSD şi PNL vor candida separat la europarlamentare, vor mai putea face joncţiunea pentru prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite