Ponta l-a schimbat pe Mirel Palada cu Corneliu Calotă. Cine este noul purtător de cuvânt al Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta îl va schimba pe Mirel Palada din funcţia de purtător de cuvânt. În locul său va fi numit un alt consilier al premierului, Corneliu Calotă, fost jurnalist la TVR, scrie Mediafax.

Palada a fost numit în septembrie 2013 consilier pentru strategii guvernamentale al premierului, iar după o lună, în octombrie 2013, Victor Ponta anunţa că Palada a fost desemnat să îndeplinească "temporar"şi rolul de purtător de cuvânt al Guvernului, după ce fostul deţinător al acestei funcţii, Andrei Zaharescu, a fost numit consul general la Cape Town, Africa de Sud.

Potrivit surselor citate, Palada îşi va păstra funcţia de consilier pentru strategii guvernamentale al prim-ministrului Ponta.

Decizia premierului vine după ce, la mijlocul lunii august, Mirel Palada a postat pe Facebook un text în care spune că are o plăcere să „execute electric“ jurnalişti: „Cum apare câte un subiect politic care învârtoşează spiritul bejboinic în opinanţi, de zici că-i catastrofă şi dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiţi de pe lista mea care îşi fac seppuku comunicaţional şi trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în baltă propagandistică la mine pe wall. Şi uite aşa mai frigem nişte purceluşi anti-guvernamentali la proţap şi le dăm block şi mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaţilor care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar inainte fusese la Hotnews, şi care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câta îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi“.

Ulterior, publicaţia l-a somat pe Mirel Palada „să spună exact cine este jurnalistul Gândul la care se referă şi care este  motivul exact pentru care îl atacă“.

Întrebat cum comentează textul publicat, pe Facebook, de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, premierul Victor Ponta a afirmat că nu a discutat cu acesta.

„Nu am discutat cu nimeni pentru că eu încerc să am o relaţie bună cu mass-media şi cu toate cultele“, a declarat Ponta.

Ulterior, premierul şi-a nuanţat declaraţia: „Da. M-am gândit foarte clar şi i-am spus domnului Palada în mod direct că nu sunt de acord cu un asemenea mod de exprimare nici măcar pe Facebook.  Eu n-am nevoie de un Sebastian Lăzăroiu la Guvern. Dacă vrea să fie Lăzăroiu, atunci nu va lucra pentru mine”, a spus Ponta.

La scurt timp, Palada şi-a cerut scuze, tot pe Facebook. „Respect dreptul la liberă exprimare al fiecărui jurnalist şi consider esenţial rolul presei într-o democraţie. Cât voi fi purtător de cuvânt al guvernului voi aprecia munca făcută cu onestitate de către jurnalişti şi voi face tot ce îmi stă în putere să apăr principiile profesionalismului, responsabilităţii sociale, toleranţei, bunului-simţ si apărării democraţiei statului de drept“, se spunea într-o scrisoare adresată preşedintelui interimar al Clubului Român de Presă, Indira Crasnea de către oficialul guvernului, scisoare scanată şi postată pe pagina de Facebook a lui Palada.

Ambasada SUA, despre postarea lui Palada: „Ugly comments”

Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Statelor Unite, Dean Thompson, a declarat pentru gandul.info că postarea de pe Facebook a lui Mirel Palada este: „Ugly comments”. „Comentarii urâte”. 

„Nu cred că astfel de comentarii urâte îşi au locul când ai de-a face cu oameni care încearcă să transmită ştiri”. În acelaşi timp, şeful misiunii SUA a venit şi cu un îndemn pentru români: „Am face un apel către toată lumea să respecte presa - a patra putere, cum i se spune des - , care este o componentă atât de importantă pentru a ne asigura că cetăţenii activi rămân informaţi. Nu cred că astfel de comentarii urâte îşi au rostul când ai de-a face cu oameni care încearcă să relateze şi să transmită ştiri”, a spus Thompson, într-un interviu acordat în exclusivitate gandul.info.

Cine este Corneliu Calotă

image

Corneliu Calotă (foto dreapta) este membru titular în Consiliul de Administraţie al televiziunii publice din partea Guvernului, după ce a fost la rândul lui consilier al premierului. Mai mult, la un moment dat, Corneliu Calotă a fost în cărţi şi pentru şefia televiziunii publice, potrivit B1TV. 

Corneliu Calotă este consilier guvernamental pe probleme de presă internaţională, provine din TVR şi a fost în această primăvară propunerea guvernului pentru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al TVR. Corneliu Calotă a fost şi directorul TVR HD la Societatea Română de Televiziune. 

A absolvit Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti şi Universitatea „Politehnica" din Bucureşti. Numele lui Corneliu Calotă a fost legat şi de o posibilă propunere la şefia televiziunii publice, în aprilie, însă funcţia a fost preluată ulterior de Stelian Tănase. Consiliul de Administraţie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în şedinţa comună a celor două Camere. Preşedintele Consiliului de Administraţie este numit de Parlament, pe o perioadă de 4 ani. 

Citeşte şi:

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, în conflict cu presa: „Câtă îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi!“

Ponta, despre modul în care s-a adresat Mirel Palada unui jurnalist: „Dacă vrea să fie Lăzăroiu, atunci nu va lucra pentru mine“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite