Mircea Toader(PDL): „Conducerea le-a recomandat membrilor PDL să se abţină să susţină Mişcarea Populară “

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat, vineri, că în partid există o recomandare prin care membrii PDL trebuie să se abţină să susţină Mişcarea Populară.

Mircea Toader a explicat că obiectivele declarate ale Fundaţiei Mişcarea Populară sunt similare cu ale PDL, ca atare o susţinere a acesteia nu-şi are rostul. Ba mai mult, încercările fundaţiei de a racola membrii PDL dezmint intenţia acesteia de a fi constituită numai din persoane care nu au făcut politică.
„Noi am zis că atâta timp cât Mişcarea Populară există ca ONG, să-şi desfăşoare activitatea fără niciun fel de problemă, dar atâta timp cât obiectivele Mişcării Populare sunt similare cu obiectivele noastre mi se pare fără sens şi incorect să mergi pe aceleaşi obiective. “, afirmat Toader.

„Dacă obiectivele lor erau de altă natură decât cele pe care noi le susţinem sau erau complementare cu ale noastre atunci, da, eram de acord. Însă atâta timp cât toate obiectivele lor declarate sunt măsuri de dreapta ca ale noastre nu-şi are rostul să le susţinem. Există o recomandare în acest sens prin care dacă vrei să faci politică pe aceste măsuri, le faci în cadrul PDL şi nu în Mişcarea Populară. Nu am oprit pe nimeni să susţină orice punct de vedere, dar încercările astea de a racola din PDL nu sunt altceva decât o modalitate de a infirma dorinţa lor de a fi o dezbatere a celor care nu au făcut politic“, a adăugat deputatul PDL.
Întrebat dacă va fi exclus din PDL acel membru care se înscrie în fundaţie, Toader  a sugerat că şi aces pas este posibil.
„Nu am avut situaţii de genul ăsta până în prezent. Deocamdată nu ştim ce vrea această mişcare. Au avut la Galaţi o întâlnire. S-au prezentat cu maşinile prezidenţiale ca să nu consume mult aer condiţionat din altă parte, dar noi nu avem încă cunoştinţă despre ei, nefiind organizaţi, nefiind nimica. Sunt numai intenţii iar de la intenţii până la faptă este cale lungă. Sigur, dacă vom observa o activitate similară cu a noastră atunci alegeţi drumul: ori rămâi în societatea civilă ca ONG, ori faci politică într-un partid“, a precizat Toader.
Miercuri, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, unul dintre fondatorii Mişcării Populare a declarat, la Galaţi, că în PDL există o decizie prin care li se interzice membrilor înscrierea în Mişcarea Populară.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite