Mircea Toader, despre decizia CCR: „Revizuirea Constituţiei va fi aprobată peste un an“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader FOTO Arhiva Adevarul
Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader FOTO Arhiva Adevarul

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a afirmat miercuri că decizia Curţii Constituţionale de a declara constituţional pragul de prezenţă la referendum la 30%, dar numai din 2014, arată că o astfel de decizie de impact major nu poate fi aplicată şi că revizuirea constituţiei va trebui să fie aprobată peste un an.

„E clar că faptul că se aplică peste un an de zile dovedeşte încă o dată că nu poţi să iei o decizie cu impact major imediat, să o aplici imediat şi o vom aplica în consecinţă“, a afirmat Toader.

Potrivit liderului deputaţilor PDL, ca urmare a acestei decizii, revizuirea Constituţiei va fi aprobată peste un an.

„Nu este numai vorba de Constituţie, că va trebui să fie aprobată peste un an, dacă se pune într-adevăr problema aprobării Constituţiei, problema cea mai dificilă şi gravă este pentru administraţiile locale“, a adăugat Toader.

Democrat-liberarul anticipează „o întragă tevatură de schimbare a primarilor din opoziţie şi a preşedinţilor din consiliile judeţene“.

Curtea Constituţională (CCR) a decis miercuri că proiectul de lege iniţiat de USL privind reducerea pragului de prezenţă la referendum, de la 50% la 30% este constituţional, dar numai după un an de la intrarea legii în vigoare.

Materiale pe aceeaşi temă:

CCR: Pragul de 30% este constituţional, dar numai din 2014

Parlamentarii amputează atribuţiile Curţii Constituţionale

Comisia de revizuire a Constituţiei. CCR nu va mai îndeplini şi ALTE ATRIBUŢII prevăzute de legea organică a Curţii

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite