Mircea Toader, noul lider al deputaţilor PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Toader a mai fost liderul deputaţilor PDL şi în Legislatura trecută
Mircea Toader a mai fost liderul deputaţilor PDL şi în Legislatura trecută

Grupul parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor l-a ales, astăzi, pe Mircea Toader drept lider de grup, cu 25 de voturi favorabile şi 22 „împotrivă“, contracandidatul acestuia, Gheorghe Tinel, cunoscut susţinător al Elenei Udrea, obţinând cu trei voturi mai puţin.

Mircea Toader a declarat, după şedinţă, că speră să coordoneze bine grupul în condiţiile în care partidul se află în opoziţie, că misiunea este destul de grea, arătând că să aibă o abilitate de a discuta şi cu alte grupuri de opoziţie şi să folosească la maximum resursele umane ale grupului, astfel încât punctele de vedere să fie auzite în comisii şi în plen.

Gheorghe Tinel a declarat, la rândul său, că a pierdut la „vreo trei voturi“, dar l-a felicitat pe Mircea Toader, ceea ce înseamnă un semnal de complementaritate şi de unitate pe care îl dă grupul parlamentar. El a spus că nu a contestat rezultatul şi că acest rezultat înseamnă că grupul are alternativă.

Mircea Toader a mai condus grupul PDL în legislatura trecută, când partidul era la guvernare. Deputaţii PDL l-au ales din nou pe Toader, după ce acest post a rămas vacant prin plecarea lui Mihai Stănişoară la PNL.

Discuţii pe această temă au avut loc luni seară la întâlnirea parlamentarilor PDL cu conducerea partidului. "A fost o cerere din partea deputaţilor să organizeze alegerea liderului de grup la Camera Deputaţilor. Ei au solicitat să fie alegerea lor liderul de grup şi ulterior cel ales să fie validat de BPN", preciza Sulfina Barbu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite