Mircea Irimie, un candidat cu melodie. „E cunoscut de toţi încă din primărie”, azi cere votul „cu mândrie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Irimie este în toiul campaniei electorale
Mircea Irimie este în toiul campaniei electorale

Mircea Irimie candidează pentru un loc în Camera Deputaţilor din partea ARD. Irimie încearcă să-şi câştige electoratul din colegiul uninominal nr. 8 (oraşul Turda) din judeţul Cluj cu un imn creaţie proprie.

„E cunoscut de toţi încă din primărie”, răsună versurile imnului electoral compus de candidatul ARD. „Eu am fost cu ideea imnului electoral. Eu l-am făcut. L-am simţit din sufletul meu, din inimă. Versurile le-am scris eu şi cineva mi-a făcut muzica. Eu am participat activ în viaţa artistică şi culturală. Nu sunt străin de lucrurile astea”, a declarat Mircea Irimie pentru adevarul.ro. 

Candidatul, care apare şi în cea mai complexă infografie electorală din pentru alegerile parlamentare din România, a fost viceprimarul oraşului Turda vreme de patru ani, în perioada 2008 – 2012, mandat câştigat cu sprijinul Partidului Democrat Liberal, timp în care se laudă că a adus „cele mai multe fonduri oraşului, aproape 120 de milioane de euro, bani care au venit din fonduri naţionale şi europene”. La alegerile locale din iunie 2012 a rămas în administraţia locală, câştigând un mandat de consilier local al municipiului Turda.

„E jertfa lui de sine”

Înainte de a intra în politică a fost om de afaceri, construind alături de soţia sa, firma Roland. În 2011 a vândut brutăria, pizzeria, restaurantul şi supermarketurile pe care le deţinea, dedicându-se în întregime şedinţelor de consiliu. 

A absolvit Facultatea de Management la 42 de ani, în 2009, în cadrul Universităţii Spiru Haret din Braşov, până atunci meseria sa de bază fiind cea de lăcătuş-mecanic. Şi-a completat studiile cu un Masterat în Administraţia, Dreptul şi Managementul Serviciului Public şi Protecţiei Mediului, absolvit la aceeaşi universitate. 

În tinereţe Mircea Irimie a fost karatist; se poate lăuda cu centura neagră cu un DAN la karate şi cu faptul că a fost, alături de Silviu Ştefănescu, primul instructor de arte marţiale din cadrul armatei române, la trupele de desant aerian de la Unitatea militară "Luna". 

„A lui e datoria şi ţelul şi povara”

Candidatul ARD în colegiul uninominal numărul 8 din Cluj spune că zona pe care îşi doreşte să o reprezinte în Parlament este mixtă, atât o zonă rurală, cât şi una urbană, şi apreciază că viitorul colegiului e reprezentat de agricultură şi turism: „e nevoie de o urbanizare a zonei rurale. Trebuie să o aducem la zi pentru că acesta este viitorul. Calitatea pământului nostru agricol este mult superioară. Trebuie, însă, urbanizată zona rurală. Totul e diferit în Germania, spre exemplu.”

Mircea Irimie a promis că cea mai importantă lege pe care îşi doreşte să o adopte în cazul în care va intra în Parlamentul României este legea fondurilor europene prin care să fie simplificată birocraţia, astfel încât banii europeni, „cei mai ieftini bani”, să fie accesibili tuturor.

Versurile imnului electoral compus de Mircea Irimie:


Refren:


Neobosit din zori, din zori şi până seara,

A lui e datoria şi ţelul şi povara

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite