Mircea Ionescu Quintus: Dacă eram preşedintele partidului, găseam o soluţie. USL nu s-ar fi rupt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, duminică, că dacă el ar fi fost încă la conducerea formaţiunii, găsea o soluţie, astfel încât USL să nu se fi rupt.

„Daca eu eram preşedintele partidului, găseam o soluţie. USL ar fi continuat (...), nu s-ar fi rupt”, a declarat Mircea Ionescu Quintus într-un interviu acordat postului de televiziune Antena 3.

Preşedintele de onoare al formaţiunii liberale a vorbit despre situaţia actuală din PNL, despre viitorul partidului, însă şi despre o serie de oameni politici.

Ionescu Quintus a precizat că urma despărţirii de USL este necesară o construcţie de dreapta care să poate fi considerată o contrapondere la alianţă politică de pe eşichierul de stânga al politicii româneşti. De asemenea, a opinat că PDL-ul din prezent este diferit de cel din perioada în care era condus de preşedintele Traian Băsescu.

„Este necesară o forţă de dreapta care să balanseze cât de cât, nu chiar decisiv, puterea aceasta, lângă care am stat atâta vreme, tot pentru un interes public”, afirmat Quintus în cadrul interviului acordat.

Seniorul liberal a precizat un episod legat de o discuţie purtată cu prim-ministrul Ponta, în care a afirmat despre liberalii şi social democraţii sunt „condamnaţii să fie împreună” în cadrul USL, însă ruperea uniunii a reprezentat „graţierea”.

Ionescu Quintus şi-a exprimat părerea cu privire la ceea ce a fost numită în ultimele săptămâni comasarea formaţiunilor PNL şi PDL. Liberalul a punctat faptul că doreşte o comasare prin care să fie păstrată „individualitatea” PNL, partid cu o istorie de aproape 140, la al cărui nume şi istoric nu se poate renunţa.

Vorbind despre Klaus Iohannis, Mircea Ionescu Quintus a spus că speră ca acesta va putea fi convins sa facă puţină disciplină: „E un foarte bun german, nu este rău ca prin aceasta atitudine disciplinata, Iohannis să pună şi la noi puţina disciplină”, în acelaşi timp precizând că PNL nu are în acest moment altă propunere în afara actualului primar al Sibiului. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite