Mircea Geoană: Aproape sigur, candidatul nostru la preşedinţie va fi din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană. FOTO: Eduard Enea
Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană. FOTO: Eduard Enea

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a declarat miercuri că decizia finala în ceea ce priveşte candidatul USD pentru alegerile prezidenţiale va fi luată după europarlamentare apreciind că, aproape în mod sigur, va fi desemnat un candidat din rândul social-democraţilor capabil să adune cât mai multe voturi în turul al doilea.

Mircea Geoană a precizat că, „în mod clar, candidatul PSD pleacă, aproape sigur, cu prima şansă la prezidenţiale”, dat fiind suportul de care se bucură în acest moment social-democraţii la nivel naţional. De asemenea, fostul ministru de Externe al României Geoană a adus mai multe argumente care să-i susţină punctul de vedere, unul din acestea fiind chiar modul în care au votat militanţii PSD în 2009.

„Eu în 2009 am obţinut 99% din voturile PSD, 3,2 milioane în primul tur, 5,4 în al doilea tur”, a afirmat fostul preşedinte al PSD, politician care a pierdut la o diferenţă foarte mică  alegerile din 2009.

„Refuzăm să intrăm într-un concurs de frumuseţe în partid. Vom decide cu limpezime, cu luciditate, a adăugat Geoană subliniind că trebuie analizate toate variantele în urma căruia să fie ales „cineva care să adune voturi în turul al doilea dincolo de baza partidului nostru”, potrivit declaraţiei sale în cadrul unei emisiunii a postului Digi24.

Întrebat dacă ar vrea să candideze din nou pentru funcţia de la Cotroceni, în condiţiile în care a pierdut în faţa lui Traian Băsescu în 2009, după ce exit poll-urile îl dăduseră câştigător, Mircea Geoană a răspuns: „Se spune că ce nu te omoară te întăreşte. Sunt un om mai puternic şi mai înţelept decât acum câţiva ani”.

Fostul preşedinte al PSD discutat şi posibilitatea ca viitorul candidat la prezidenţiale să fie unul independent sau provenind din PNL, daca ar avea loc o refacere a Uniunii Social-Liberale.

„Prima opţiune este refacerea USL şi un candidat alături de PNL. A doua variantă este aceea de a sprijini unul din candidaţii care sunt doriti de poporul român. Mugur Isărescu, daca va dori să candideze, Sorin Oprescu, Călin Popescu Tăriceanu. De la noi din partid domnul Geoană şi cu mine suntem cei care putem candida cu şanse”, a spus Victor Ponta duminică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite