Mircea Geoană: „Orice candidatură din afara partidului se va lovi de candidatura mea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană. FOTO: Eduard Enea
Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană. FOTO: Eduard Enea

Fostul lider al PSD Mircea Geoană a vorbit luni seară, în cadrul unei emisiuni de televiziune, despre posibila candidatură pentru alegerile prezidenţiale din 2014, asigurând că nu va permite ca partidul din care face parte să nominalizeze un alt candidat din afara formaţiunii şi subliniind că este pregătit pentru un nou test electoral pentru Palatul Cotroceni.

Senatorul PSD a comentat în primul rând declaraţiile prim-ministrului care a susţinut că din partea stângii în acest moment poate fi vorba doar de două nume pentru Palatul Cotroceni, Sorin Oprescu şi Victor Ponta.

Referitor la varianta Oprescu, Geoană a fost abordat problematica direct, invocând motivele pentru care actual primar al Capitalei nu este o soluţie indicată:

„Este greu să înţeleg cum poţi să-l incluzi pe vreo listă pe cineva care a candidat în 2009 şi a vrut să rupă din voturile PSD, ale mele şi a luat 3%, dar nu vrea să ia în calcul pe cineva care a luat 51% (…) Orice candidatură din afara partidului se va lovi de candidatura mea, în cadrul alegerilor interne”, a afirmat fostul lider al PSD la Realitatea TV.

„Daca va exista un candidat din afara partidului care va încerca să fie impus partidului, oamenii se pot baza pe candidatura mea. Sorin Oprescu este o non-soluţie. Adevărata întrebare este dacă Victor Ponta vrea să candideze sau nu”, a adăugat Mircea Geoană

Fostul lider social-democrat a vorbit şi de presiunile făcute de cei din jurul prim-ministrului pentru ca acesta să candideze: „Nu poţi să obligi pe cineva să candideze, dacă nu doreşte (….) Dacă Victor Ponta vrea să rămână prim-ministru, să fie liderul celui mai mare partid din România nu-l mai împingeţi de la spate să candideze (…) Nu mai vreau să trecem prin ce am trecut în 2004. Eram tot singuri la guvernare. Tot în jur de 37%”, a precizat senatorul PSD.

Geoană a cerut a făcut la moderaţie persoanelor cu influenţă în PSD şi să fie raţionali.

„Nu începeţi să vindeţi pielea ursului din pădure. Au apărut în PSD fel de fel de găşti şi găşculiţe”, a punctat fostul lider social-democrat cerând ca oamenii cu influenţă în sferele de decizie ar trebui să fie preocupaţi ca în PSD să fie asigurată „calitatea, continuitatea şi ceea ce reprezintă adevărata problemă a României”.

”Nu cumva ca din concurs de frumuseţe, din orgolii personale, prin punerea de interese personale în faţa celor generale, să pierdem guvernarea” a mai atenţionat Mircea Geoană care a punctat faptul că pe lângă miza succesului social-democraţilor în alegeri trebuie privită şi situaţia geopolitică a României

„Rusia va revendica şi deja o face, tot ce înseamnă platou continental şi teritoriu maritim ce decurge din anexarea Crimeii. Rusia consideră Insula Şerpilor ca făcând parte din Rusia”, a adăugat senatorul PSD.  

Fostul preşedinte al social-democraţilor a vorbit şi de calităţile viitorului lider de la Palatul Cotroceni: „Ce aş aştepta de la viitorul preşedinte. Trei lucruri aş aştepta: 1.Trebuie să fie capabil să apere România de orice fel de primejdie şi să apere cetăţenii României oriunde ar fi aceştia

2.Să apere cu demnitate tradiţiile şi cultura

3.Să adune naţiunea pentru un nou proiect naţional”

Totodată, a subliniat că viitorul candidat al PSD pentru postul de preşedinte al României trebuie să fie un social democrat „cu pedigriu, arme şi bagaje” în formaţiunea din care face parte Mircea Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite