Ce a obţinut România în urma vizitei Kamalei Harris la Bucureşti. Explicaţia lui Mircea Geoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană FOTO Inquam Photos / George Calin
Mircea Geoană FOTO Inquam Photos / George Calin

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a explicat faptul că vizita vicepreşedintei SUA, Kamala Harris, la Bucureşti, reprezintă o reconfirmare a faptului că România, alături de Polonia, sunt două ancore strategice esenţiale pentru Alianţa Nord-Atlantică.

Întrebat, la Antena 3, ce este cel mai important pentru România din angajamentele pe care Statele Unite le-au luat astăzi în mod public, Micea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a explicat faptul că vizita „este o reconfirmare a faptului că România, alături de Polonia, reprezintă două ancore strategice esenţiale pentru NATO.

Al doilea mesaj este că această „invazie barbară a Federaţiei Ruse asupra unei ţări democratice şi a unor oameni nevinovaţi nu va rămâne fără consecinţe”, a completat liderul NATO, argumentând că, dacă va fi nevoie Alianţa va merge la sancţiuni şi mai severe împotriva Federaţiei Ruse.

Potrivit secretarului general adjunct, deciziile din aceste zile întăresc semnificaţia prezenţei NATO pe Flancul Estic, arătând, de asemenea, că „o prezenţă mai mare, mai robustă a NATO în România nu indică un risc iminent la adresa securităţii româneşti sau a alianţei”, ci reprezintă cea mai puternică armă de descurajare  a unor eventuale tentaţii din partea Federaţiei Ruse de a merge dincolo de Ucraina.

Liderul NATO a precizat că Alianţa este vigilentă şi este puternică. „NATO este o alianţă defensivă. Vom continua să sprijinim Ucraina având grijă ca acest război, complet ilogic, sa nu escaladeze într-un război şi mai mare între NATO şi Federaţia Rusă. Cu cât vedem mai multe trupe NATO în România, cu atât România este mai sigură şi mai bine apărată”, a conchis Mircea Geoană. 

Citeşte şi Geoană, despre războiul din Ucraina şi răspunsul ţărilor din Occident: De rezultatul acestei unităţi va depinde şi ce ordine mondială vom avea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite