Mircea Duşa: Noi nu actualizăm listele electorale, ci facem o evaluare a diferitelor categorii de persoane care trebuiau radiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne Mircea Duşa a declarat că MAI nu actualizează listele electorale, ci doar trimite la CCR un raport cu evaluarea diferitelor caregorii de persoane care trebuiau radiate din liste.

„Noi nu actualizăm listele electorale. Listele electorale nu sunt la Guvern şi nici la MAI. Listele electorale sunt cele pe care s-a votat şi au fost transmise la BEC. Noi nu operăm în liste, că nu avem niciun drept. În liste trebuia să opereze cei abilitaţi de lege, nu Ministerul de Interne, nu prefecturile, ci primarii şi cei de la oficiile de stare civilă care trebuia să transmită certificatele de deces, de naştere, de căsătorie către evidenţa informatizată“, a declarat Duşa pentru Mediafax, precizând că MAI face doar o evaluare a diferitelor categorii de persoane care trebuiau radiate din listele electorale până la termenul de referinţă.

Potrivit lui Duşa,  MAI va definitiva situaţia listelor electorale permanente, duminică seară, urmând ca luni aceasta să fie prezentată premierului Ponta şi Guvernului, iar după aceea transmisă Curţii. Pe baza listelor actualizate, marţi, 21 august, CCR va hotărâ soarta referendumului din 29 iulie.

Citeşte şi: Radu Stroe: Situaţia de la referendum s-ar putea "răsturna", sunt modificări majore în listele electorale permanente

Diaconescu spune că eliminarea de pe listele electorale a cetăţenilor care circulă în afara ţării este o infracţiune

Listele electorale vor fi modificate drastic. Vezi aici câţi cetăţeni „dispar“! Analiză pe judeţe

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite