UPDATE Mircea Diaconu nu şi-a ridicat certificatul de europarlamentar, pentru că se afla în turneu la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Diaconu, independentul care a reuşit să treacă pragul necesar pentru a intra în Parlamentul European, nu s-a prezentat joi la ceremonia de acordare a certificatelor de eurodeputat pentru cei 32 care au reuşit să treacă de testul alegerilor. Liderul PNL Crin Antonescu a spus că a fost depusă o contestaţie privind mandatul lui Mircea Diaconu.

UPDATE Mircea Diaconu a anunţat că va merge vineri dimineaţă la sediul BEC pentru a-şi ridica mandatul de europarlamentar, menţionând că nu a putut ajunge la festivitatea de joi deoarece se află în turneu la Timişoara, unde susţine un spectacol de teatru. „Mircea Diaconu va merge vineri, 30 mai, la sediul Biroului Electoral Central, de la ora 10.00, pentru a-şi ridica mandatul de europarlamentar. Mircea Diaconu nu a putut ajunge la festivitatea de înmânare a certificatelor doveditoare, deoarece se află în turneu la Timişoara, unde susţine un spectacol de teatru", se arată într-un comunicat transmis joi seară.


"Am remarcat şi eu absenţa sa. Voiam să-l felicit. Am înţeles, dar este o informaţie neverificată, că a fost depusă o contestaţie privind mandatul dumnealui", a spus preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Mircea Diaconu a ajuns în Parlamentul European cu un rezultat neaşteptat, deşi foartă puţină lume îl credita cu şanse. Diaconu a obţinut nu mai puţin de 6,81% din voturi la nivel naţional, în termeni reali, acest procent înseamnând 379.528 de voturi. Această cifră îl aşază pe fostul director al Teatrului „Nottara“ pe locul patru în clasamentul alegerilor europarlamentare, după partidele tradiţionale PSD, PNL şi PDL.

Biroul Electoral Central (BEC) a prezentat astăzi  rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare de duminică. În urma lor, alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 16 mandate, PNL - 6 mandate, PDL-5 mandate, PMP-2 mandate, UDMR-2 mandate, iar ultimul loc îi revine independentului Mircea Diaconu

Astfel, au obţinut mandate în PE: Corina Creţu, Ecaterina Andronescu, Cătălin Ivan, Dan Nica, Maria Grapini, Damian Drăghici, Daciana Sârbu, Ioan Mircea Paşcu, Viorica Dăncilă, Ionel Sorin Moisă, Victor Boştinaru, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Doru Frunzulică, Constantin Rebega, Ana Claudia Ţapardel, Andi Lucian Cristea din partea Alianţei PSD-UNPR-PC, Norica Nicolai, Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Renate Weber, Eduard Hellvig de la PNL, Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda de la PDL, Iuliu Winkler, Csaba Sogor de la UDMR, Cristian Preda, Siegfried Mureşan de la PMP şi Mircea Diaconu..

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite