Mircea Diaconu, despre o candidatură la prezidenţiale: Hai, măi, terminaţi! Trebuie să-ţi vezi lungul nasului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Diaconu, un actor grăbit spre Bruxelles
Mircea Diaconu, un actor grăbit spre Bruxelles

Proaspătul europarlamentar Mircea Diaconu, deşi reprezintă a patra forţă politică a ţării, conform voturilor primite la alegerile europarlamentare, nu se gândeşte, deocamdată, să candideze pentru cea mai înaltă funcţie în stat.

„Ştiţi ce, trebuie să-ţi vezi lungul nasului întotdeauna. Eu am nasul destul de mare, de aia şi tot intru în tot felul de belele. Dar nu de acum, de multă vreme. La 19 ani, am avut prima dată ocazia să vizitez vestitul locaş de cultură care se numea Direcţia Generală de Anchete Penale, Calea Rahovei, 37-39. La 19 ani, am vizitat-o prima dată şi am dat cu subsemnatul acolo. Deci, am o istorie veche de nas lung“, a declarat Mircea Diaconu, citat de Agerpres.

Diaconu a subliniat însă că o candidatură la prezidenţiale este altceva.

„Însă, acela e un alt subiect. Acolo chiar nu se poate discuta, măcar, fără să existe forţe importante care să susţină un demers de tipul ăsta. Eu sunt chiar un om, şi atât, sprijinit de nişte oameni, şi atât, şi cu asta basta“, a spus Diaconu.

Întrebat despre declaraţia lui Victor Ponta, care a spus că actorul ar putea fi un candidat în alegerile prezidenţiale, Mircea Diaconu a răspuns: "Nu e cazul, acestea sunt prostii. E croşetă, parcă suntem pe marginea şanţului. Pentru Dumnezeu, e o treabă serioasă şi partidele în primul rând trebuia să o ia foarte în serios. E absurd, ce Dumnezeu".

Independentul care a reuşit să treacă pragul necesar pentru a intra în Parlamentul European nu s-a prezentat joi la ceremonia de acordare a certificatelor de eurodeputat pentru cei 32 care au reuşit să treacă de testul alegerilor. 

A făcut-o, totuşi, astăzi. De la ora 10.00, Mircea Diaconu a mers la BEC şi-a ridicat rapid mandatul, după care a ieşit din sediul BEC. El a fost aclamat de un grup de simpatizanţi, care strigau: "Mircea nu fură, nu minte, de aia îl vrem preşedinte". Diaconu le-a făcut semn să înceteze şi le-a spus: "Hai, mă, terminaţi!". Actorul a mărturisit că mandatul de eurodeputat „este o povară şi o responsabilitate“, şi nu un câştig. „Cea mai mare realizare rămâne premierul Uniunii Scriitorilor, pe care l-am primit în 1977, alături de Marin Preda“, a mai spus Diaconu.

[<a href="//storify.com/Alinavasile123/mircea-diaconu" target="_blank">View the story "Mircea Diaconu " on Storify</a>]

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite