Mircea Diaconu a depus 400.000 de semnături la candidatura pentru alegerile prezidenţiale: „E ridicol să vii cu două milioane“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam
FOTO Inquam

Candidatul independent Mircea Diaconu, susţinut de ALDE şi PRO România, şi-a depus, sâmbătă, la Biroul Electoral Central, candidatura la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie.

Prezidenţiabilul ALDE-Pro România a strâns peste 400.000 de semnături. El a afirmat că i se pare ridicol să depui două milioane de semnături, fără să te gândeşti la oamenii care muncesc să le verifice.

„Am depus 400 şi ceva de mii. Pentru că e un lucru de spus, dacă vii cu două milioane de semnături, sus unde sunt câţiva oameni care muncesc să le verifice, este uşor caraghios, chiar răutăcios să îi pui pe oamenii ăştia să răsfoiască două milioane. Mi se pare ridicol. De ce, doar din orgoliu? 

Apelul meu este să încercăm pe cât posibil să refacem speranţa, încrederea în noi şi viitorul nostru, cei care mai cred în românism, oriunde s-ar afla. Din fericire, avem o şansă, ultima, depinde câţi vom fi”, a afirmat Diaconu la sediul BEC.

El a explicat este susţinut de ALDE şi Pro România prin alianţa electorală „Un om”. De altfel, el a fost însoţit la BEC la Norica Nicolai şi Sorin Cîmpeanu.

„Până acum, preşedinţii au fost eminamente politici şi partizani, frânând o bună guvernare şi administrare a ţării”, a susţinut Diaconu.

Potrivit Hotărârii de Guvern care stabileşte calendarul alegerilor prezidenţiale din această toamnă, candidaturile pot fi depuse până cel mai târziu în 22 septembrie la ora 24.00.

În 12 octombrie va începe campania electorală, iar în 10 noiembrie este programat primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Cel de-al doilea tur de scrutin, în care vor intra primii doi candidaţi clasaţi, va avea loc în 24 noiembrie.

Până în prezent, şi-au mai depus candidaturile candidatul PSD, Viorica Dăncilă, cel al PMP, Theodor Paleologu, candidatul Alianţei 2020 USR-PLUS, Dan Barna, candidatul PNL, actualul preşedinte Klaus Iohannis, şi candidatul UDMR, Kelemen Hunor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite