Mircea Coşea, ex-UNPR: "Am fost admonestat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul europarlamentar Mircea Coşea şi-a dat, luni, demisia, din UNPR, invocând servilismul partidului faţă de coaliţia guvernamentală.

"Acest partid a sprijinit Guvernul şi nu a luat în considerare niciuna din încercările mele de a completa iniţiativele Guvernului, cum ar fi legea salarizării unice sau legea învăţământului. Niciodată nu am fost ascultat. Ba din contră, am fost admonestat, mi s-a spus că nu trebuie să critic Guvernul. Îmi spuneau că «Nu trebuie criticat Guvernul», «Nu mai critica Guvernul», «De ce te duci la televizor şi critici Guvernul?»", a spus Coşea, contactat de „Adevărul".

"Un partid care nu are o poziţie, un partid fără individualitate, nu poate să devină decât o anexă a altui partid, până la urmă. Nu mi-a plăcut asta deloc, că UNPR nu şi-a susţinut părerea în Guvern. Nu a reacţionat niciodată cu verticalitate. Cu o asemenea atitudine, UNPR va sfârşi prin a se uni cu un partid mai mare, va fi absorbit. Eu nu cred că poate avea un viitor", a mai spus el.

Coşea precizat că este o incompatibilitate între ideile lui şi poziţiile UNPR, peste care nu poate să treacă.

"Eu am concepţiile mele. Repet şi subliniez, fără nicio supărare, consider că avem opinii diferite. Ne încurcăm unii pe alţii. Nu m-am certat cu nimeni, nu m-am supărat pe nimeni, nici pe domnul Oprea, nici pe domnul Diaconescu. Dar asta e, avem păreri diferite, este o nepotrivire.

Partidul s-a schimbat pentru că a fost la guvernare. Au fost probleme de interes naţionale, cum ar fi autonomizarea, cazul Ţinutului Secuiesc, când toate partidele au luat o poziţie fermă, doar UNPR a tăcut. Era în Guvern şi nu a avut voie să ia o poziţie", a declarat Coşea.

Fost europarlamentar şi deputat de Olt, Mircea Coşea s-a înscris în UNPR în urmă cu un an.

În ceea ce priveşte viitorul său politic, Coşea a spus că nu s-a gândit ce va face mai departe, dar că, oriunde s-ar duce, trebuie să-şi regăsească opiniile în ideologia partidului.

Şeful UNPR: Îi respect decizia

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat, luni, că Uniunea respectă decizia lui Mircea Coşea de a-şi prezenta demisia, el adăugând însă că ideile exprimate de acesta "reliefează faptul că unii, din cauza copacilor, nu sunt în stare să vadă pădurea".

"Îi respectăm decizia. Am înţeles că i se pare că partidul o ia prea la stânga. Partidul e de centru-stânga şi cei care doresc să facă pasul spre UNPR trebuie să ştie acest lucru. UNPR nu este un partid de dreapta, nici măcar de centru-dreapta sau de centru. UNPR este un partid de centru-stânga. Punct", a comentat Sârbu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite