Mircea Cărtărescu: USR probabil se va rupe. Referendumul pentru familia tradiţională este total dizgraţios şi lipsit de temei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interviu pentru Digi 24, scriitorul Mircea Cărtărescu vorbeşte despre căsătoria tradiţională vs căsătoriile gay. În acest context, Mircea Cărtărescu crede că USR, partid care zilele acestea trece printr-un referendum intern pentru a stabili cum se poziţionează pe acest subiect, se va rupe.

„După părerea mea, această confruntare - care se vede în acest referendum intern al USR - este insuportabilă, a depăşit orice limite, şi dintr-o parte, şi din cealaltă, dar mai ales din partea majorităţii, ea este foarte vinovată, acest referendum pentru familia tradiţională este total dizgraţios şi lipsit de temei din foarte multe puncte de vedere. În primul rând, pentru că este vorba de o overreaction a unei comunităţi foarte mari împotriva unei minorităţi puţin signifiante şi puţin vocale şi care are un trecut de discriminări clare. Această comunitate gay (...) a avut de suferit cu adevărat în perioada comunistă, nu mai vorbesc înainte, totodeauna gay-ii au fost vânaţi social, au avut de suferit în perioada comunistă, pentru că, conform faimosului art. 200, homosexualii făceau închisoare”, a explicat Mircea Cărtărescu.

Întrebat dacă vede Uniunea Salvaţi România spărgându-se în două din cauza disputei pe familia tradiţională, scriitorul a declarat că deşi nu ar vrea, probabil aceasta se va întâmpla. „Pentru că acum, cele două grupuri, cel tradiţional şi cel progresist, sunt ireconciliabile, sunt atât de radicalizate, încât nu au cum să trăiască împreună. Pe Facebook oamenii îşi dau afară prietenii, le dau unfriend prietenilor care sunt de părerea cealaltă, asta se întâmplă în fiecare zi. Ei trebuie să se clarifice, altfel nu vor putea construi ceva împreună”, a conchis Mircea Cărtărescu în emisiunea „În faţa ta” de la Digi24. 

Citeşte şi: Conservatorii şi liberalii din USR au lansat clipuri video. „Instituţia căsătoriei trebuie întărită, nu diluată prin măsuri de inspiraţie marxist-leninistă“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite