Ministrul Culturii, Daniel Barbu, despre proiectul Roşia Montană: „Ce se va distruge? Pot întreba şi eu?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, susţine că organizaţiile non-guvernamentale care îi cer demisia încearcă să profite de pe urma scandalului creat în jurul proiectului minier de la Roşia Montană. Pe de altă parte, faptul că acesta susţine proiectul, în calitate de ministru, dar votează împotriva lui în Parlament reprezintă „o situaţie jenantă“, consideră ministrul.

Barbu a atacat, într-o emisiune la Digi 24, organizaţiile non-guvernamentale şi a respins acuzaţiile potrivit cărora ar bloca accesul localităţii Roşia Montană pe lista mondială a ariilor protejate. „Ce se va distruge? Pot întreba şi eu?“, a mai spus ministrul.

La rândul lui, Ştefan Bâlici, vicepreşedintele asociaţiei ARA, a răspuns ca este vorba despre „aruncarea în aer a două masive muntoase: Cârnic şi Orlea“, care în prezent sunt monumente istorice.

„Eu nu am găsit monumente distruse. Toată aria protejată a centrului urban Roşia Montană va fi restaurată. În Parlament, voi vota alături de partidul meu, e o situaţie jenantă, nu mă simt confortabil cu ea“, a încheiat Barbu.

Ministrul Daniel Barbu nu este la prima confruntare de acest fel. La jumătatea lunii septembrie, mai mulţi activişti ecologişti i-au cerut demisia, după ce acesta declarase, la Cluj, că susţine proiectul din punct de vedere tehnic, dar votează împotriva acestuia, pentru că aceasta este decizia Partidului Naţional Liberal din care face parte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite