Ministrul Viorel Ilie va fi audiat pe 13 septembrie în Comisia juridică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Comisiei juridice au stabilit ca ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, să fie audiat miercuri, 13 septembrie, în dosarul de la DNA care îl vizează şi care a fost deschis marţi la Comisia juridică.

Raportul cu punctul de vedere al Comisiei juridice referitor la acest dosar va fi depus la Biroul permanent al Senatului într-un termen de două săptămâni. Dosarul, care include două volume, poate fi studiat în sala de şedinţe a Comisiei juridice.

Pe 25 august, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale.

„Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul a organizat un concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale de execuţie pe perioadă nedeterminată. Cu referire la concurs, au rezultat indicii că acesta ar fi fost aranjat, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului (dintre care unul foarte apropiat ministrului Ilie Viorel) să ocupe funcţiile, în detrimentul altora, criteriul competenţei devenind total nerelevant“, îşi motiva DNA solicitarea.

DNA spune că, în acest context, în perioada 20 — 31 iulie, Viorel Ilie, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, cu intenţie, a determinat-o pe Felicia Elena Pop, directoarea sa de Cabinet, să solicite membrilor comisiei de concurs Maria Alexandrescu şi Mihai Cornel Zaharia subiectele şi baremele de corectare pentru proba scrisă din data de 31 iulie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite