Ministrul Teodor Meleşcanu participă luni la reuniunea CAE de la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu. FOTO Octav Ganea / Inquam Photos
Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu. FOTO Octav Ganea / Inquam Photos

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, va participa luni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), care se va desfăşura la Bruxelles.

Potrivit MAE, principalele teme de pe agendă sunt: Politica Europeană de Securitate şi Apărare, migraţia, Balcanii de Vest şi Procesul de Pace din Orientul Mijlociu.

Discuţia pe marginea progreselor realizate în domeniul Politicii Comune de Securitate şi Apărare va avea loc în prezenţa miniştrilor de Externe şi ai Apărării din statele membre UE, urmând a fi adoptate şi concluzii, în pregătirea Consiliului European din 9 - 10 martie, precizează MAE. În cadrul unui dejun de lucru informal, miniştrii de Externe vor aborda relaţiile UE - Egipt, în prezenţa omologului egiptean, Sameh Shoukry.

Federica Mogherini, înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate şi vicepreşedinte al Comisiei Europene, va informa miniştrii în legătură cu vizita pe care a efectuat-o pe 9 şi 10 februarie, la Washington, precum şi cu privire la evoluţiile în dosarul Siria.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite