Ministrul Sănătăţii vrea ca centrele de transfuzie să fie deschise şi în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sanatatii Victor Costache FOTO Mediafax
Ministrul Sanatatii Victor Costache FOTO Mediafax

Ministrul Sănătăţii Victor Costache a declarat luni că şi-ar dori ca centrele de transfuzie să lucreze şi în weekend, „să fim ca celelalte ţări europene”.

„Vreu să reuşim şi noi să fim ca celelalte ţări europene, să lucrăm în weekend. Dacă putem în spitale, putem şi în centrele de transfuzie”, a precizat miercuri Victor Costache, în cadrul dezbaterii „Reorganizarea sistemului naţional de transfuzie sanguină: realităţi şi standarde europene”, organizată la Parlament.

Acesta din urmă i-a cerut Amaliei Şerban, director în cadrul Ministerului Sănătăţii, şi directorului general al Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională „Prof dr C.T. Nicolau”, Violeta Oancea, să îi prezinte „urgent” un plan de dotare a instutului de transfuzie.

Propunerea vine în contextul în care mai mulţi vorbitori au subliniat în cadrul dezbaterii că  numărul donatorilor de sânge este foarte mic în România. De altfel, unul dintre invitaţi a criticat faptul că în România donarea de sânge este remunerată, punctând că în celelalte ţări europene nu se practică acest lucru şi că este o practică benevolă. Afirmaţia a fost criticată de restul vorbitorilor, care au argumentat că există şi alte ţări care recompensează donarea de sânge. „Nu sunt donatori bogaţi sau donatori săraci. Greşit. Calitatea sângelui este cea importantă. Cred că putem găsi soluţii pentru a mări numărul donatorilor”, a precizat jurnalistul Paula Rusu, invitată şi ea la dezbatere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite