Ministrul Sănătăţii: „Orice încercare de a politiza pandemia va scădea încrederea populaţiei”

Ministrul Sănătăţii: „Orice încercare de a politiza pandemia va scădea încrederea populaţiei”

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat că orice încercare de a politiza pandemia va scădea încrederea populaţiei în modul în care ea a fost gestionată, precizând că ar prefera să nu facă nicio legătură politică între numărul de decese şi „orice context politic”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ioana Mihăilă a fost întrebată dacă deficienţele legate de raportarea deceselor de COVID-19 s-au înregistrat în lunile noiembrie- decembrie când Guvernul a organizat alegerile parlamentare. 
 
„Întrebarea dumneavoastră pleacă de la prezumţia că sunt raportări deficitare. În acest moment există diferenţe între datele raportate între diverse baze de date care au colectat numărul de decese. Orice încercare a de politiza pandemia cred că va scădea încrederea populaţiei în modul în care ea a fost gestionată. Aş prefera să nu facem nicio legătură politică între numărul de decese şi necazul şi nenorocirea acestor oameni şi orice context politic”, a explicat ministrul Sănătăţii.
 
Întrebată dacă aceste diferenţe de raportare există şi în perioada noiembrie-decembrie 2020, Ioana Mihăilă a răspuns: „Diferenţele de raportare au existat şi există de la începutul pandemiei până în acest moment”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările